Kunstmatige intelligentie herkent terroristisch getinte content

Facebook weert terrorisme met AI

Redactie WINMAG Pro
Facebook bestrijdt extremisme op het sociale platform met kunstmatige intelligentie. Het bedrijf spoort daarmee content op die terroristisch getint is en verwijdert het van de website.

In een artikel vertelt Facebook hoe het in zijn werk gaat. Dit is de eerste keer dat het bedrijf zo transparant is over zijn anti-terrorismebeleid.

De kunstmatige intelligentie herkent beelden met een terroristisch karakter. Foto's en video's worden tijdens het uploaden door het systeem gescreend, de kunstmatige intelligentie zoekt vervolgens in een database van eerder verwijderde beelden en bij een match stopt het uploadproces.

Facebook experimenteert daarnaast ook met tekstherkenning, de kunstmatige intelligentie bepaalt aan de hand van woordgebruik of posts extremistische teksten bevatten. De kunstmatige intelligentie speurt ook profielen op die eerder van Facebook zijn verwijderd vanwege terroristisch gedrag.

Mensenwerk

In zijn strijd tegen terrorisme online gebruikt Facebook niet alleen automatische systemen. Een speciale groep werknemers modereert de posts die niet door de AI zijn herkend, maar die Facebook-gebruikers hebben gerapporteerd. 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie