Het videoplatform kondigt vier nieuwe maatregelen aan

Ook Youtube wil extremisme bestrijden

Redactie WINMAG Pro
Na een aantal terroristische aanvallen zijn veel ogen gericht op techbedrijven, van hen wordt verwacht extremisme op hun platformen vroegtijdig de kop in te drukken. Na Facebook, neemt nu ook Youtube maatregelen.

Kent Walker, Google's senior vice-president, gaf zondag aan in een artikel voor de Financial Times dat Youtube al hard werkt aan om extremisme van het platform te weren maar dat er meer moet gebeuren. Daarom kondigde hij vier extra maatregelen aan. 

Youtube wil extremistische content automatisch opsporen en verwijderen met behulp van kunstmatige intelligentie. Daarnaast voegt het platform vijftig NGO-experts toe aan het Trusted Flagger-programma, een groep mensen die wordt ingezet bij de beoordeling van content als er een meer genuanceerde blik nodig is dan technologie kan bieden. 

Daarnaast krijgen video's met inhoud dat op het randje van Youtubes Algemene Voorwaarden balanceert een waarschuwingsnotificatie. De video's bevatten daarnaast geen advertenties en ook de mogelijkheid tot reageren of aanbevelen is voor de video's uitgeschakeld.

De vierde maatregel richt zich op mensen die mogelijk radicaliseren, en schotelt ze advertenties voor van video's van anti-terrorisme.

Facebook

Eerder deze week onthulde ook Facebook zijn plan tegen extremisme, daarvoor gebruikt het sociale netwerk onder andere kunstmatige intelligentie.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie