Bescherming en archivering voor Exchange-servers

Review: GFI OneConnect

Redactie WINMAG Pro
Hoewel Exchange defacto de standaard is in organisaties voor e-mail en inplannen van afspraken, laat de beveiliging nogal eens wat te wensen over. Vreemd eigenlijk, we hebben het tenslotte niet over onbelangrijk data, integendeel. GFI springt hierop in met hun OneConnect-oplossing.

De vanuit de cloud draaiende oplossing OneConnect is redelijk inventieve software. Het combineert security met backup en archivering van jouw e-mailservices. Zo zijn je Exchange-servers zowel pro-actief als reactief beschermd tegen uitval en kun je een re-roll doen mocht er onverhoopt toch iets plaatsvinden.

Installatie

Na registratie volgt de installatie van het platform, waarvan de tijd afhankelijk is van de infrastructuur en de databaseservers die je hebt draaien. Dat betekent dat goede inventarisatie vooraf een must is, iets wat trouwens altijd zo zou moeten zijn.

Verder is de installatie straight forward. Je installeert de componenten van GFI OneConnect terwijl je ingelogd bent op je server, waarna de setup die erop volgt automatisch de Active Directory-catalogus detecteert en de clients prepareert om opgenomen te worden. Alleraardigst is dat je niet meteen in het diepe gegooid wordt, want OneConnect begeleidt je continu in het opzetten van de installatie. Nergens wordt je meteen in het diepe gegooid, dus ook minder technisch onderlegde admins of MKB’ers die verantwoordelijk zijn voor hun eigen IT-beheer kunnen prima uit de voeten met de oplossing.

Interface

Na synchronisatie kun je direct Exchange-accounts beheren vanuit een prettig uitziende interface. Via management kies je wat je exact wilt beheren, terwijl het grootste deel van de interface gereserveerd is voor de actuele status van de diverse accounts en je server. Prettig, want zo heb je meteen na inloggen een prettig overzicht van belangrijke zaken en gebeurtenissen op je netwerk. Desgewenst kun je alerts instellen die je direct op de hoogte brengen wanneer er iets gaande is op de server.

Bescherming

GFI OneConnect biedt je ook bescherming tegen spam, virussen en andersoortige malware. Vooral de spamoptie is prettig en kun je instellen per account door een score te geven aan e-mails om te bepalen of een mail wel of juist niet spam is. Hoe deze score precies berekent wordt weten we niet, dus is het wel zaak dat je deze afstelt per account en evalueert na enkele dagen om te zien of de spamdetectie niet te streng is, of juist aangescherpt moet worden.

Continuïteit

Mocht er onverhoopt een calamiteit plaatsvinden en één of misschien zelfs alle Exchange-accounts uitvallen, dan zorgt OneConnect dat je hier zo goed als niets van merkt. E-mail en agenda-items re-rout je via OneConnect naar de cloud en OneConnect zorgt ervoor dat je productief kunt blijven, zelfs tijdens de uitval. Een unieke feature en bovendien een belangrijke. Uitval zit in een klein hoekje en dus is het prettig om altijd een oplossing achter de hand te hebben waarvan je 24/7 uit kunt gaan.


GFI OneConnect

Hoewel OneConnect op papier niet veel bijzonders lijkt te doen, is het stiekem toch een gevalletje ‘schijn bedriegt’. Want een goedwerkende én veilige Exchange-omgeving zou prioriteit moeten hebben voor organisaties sinds dit toch het kloppend hart is binnen ondernemingen. En dan is het prettig dat OneConnect je de continuïteit verzekert die zo noodzakelijk is. En dat in een makkelijk beheersbare oplossing: het maakt GFI OneConnect echt een no-brainer.

Prijs: vanaf € 12,- (Plus-editie; 1 unit, 1 jaar, minimale afname van 10)
Info: gfi.nl

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie