President schept onduidelijkheid

Valt Donald Trump met deze tweet Jeff Bezos aan?

Redactie WINMAG Pro

Amerikaans president Donald Trump heeft met een tweet zijn onvrede geuit over Amazon en de Washington Post, al is het niet precies duidelijk wat hij bedoelt.

‘De #AmazonWashingtonPost, soms gezien als de beschermer van Amazon die geen internetbelastingen betaalt (wat wel moet) is NEPNIEUWS!’ Trump legt de link tussen Amazon en de Washington Post omdat Amazon-CEO Jeff Bezos eigenaar is van het nieuwsblad.

 

 

Onduidelijkheid

De tweet komt een dag nadat de Washington Post berichtte over Trumps eigendommen. Volgens de krant heeft de president op zijn golfbanen uitvoeringen van het prestigieuze tijdschrift Time met zichzelf op de voorkant hangen. Wellicht dat Trump dit als nepnieuws bestempelt.

Als de tweet gericht was op het niet betalen van belastingen door Amazon, dan klopt de informatie van Trump niet. Sinds april verzamelt Amazon namelijk omzetbelasting uit staten. In het verleden probeerde het internetbedrijf omzetbelasting te vermijden om een concurrentievoordeel te creëren ten opzichte van fysieke retailers.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie