Videomeetings nog eenvoudiger en scherper

Review: het vernieuwde Lifesize

Redactie WINMAG Pro
We hadden al flink wat redenen om voor Lifesize te kiezen wanneer het gaat om heldere, snelle en gebruiksvriendelijke UC-oplossingen. De vernieuwde interface voegt er nog een flink aantal voordelen aan toe. We gingen aan de slag met de bèta van vernieuwde videoconferencing-platform en kunnen niets anders dan er tevreden mee zijn.

Het aantal videoconferencingsystemen is legio, maar een paar steken er bovenuit. Een van onze favorieten is absoluut Lifesize. De cloud based applicatie blinkt via alle devices uit in de praktijk dankzij de gebruiksvriendelijkheid, in andere woorden: de juiste functionaliteiten gecombineerd met eenvoudig en helder uiterlijk. De oplossing heeft een redesign gehad, maar dit verandert niets aan de gebruiksvriendelijke functionaliteiten. Je zet bijvoorbeeld snel meetings op, je vindt je contacten razendsnel en zet met hen gemakkelijk een chat op. Al erg fijne mogelijkheden waren onder meer dat je kan aangeven of je wel of niet beschikbaar bent om contact mee op te nemen en datzelfde geldt voor jouw contacten. Daarnaast was het eerder mogelijk eerdere meetings terug te kijken. En wil je contact met iemand die eveneens een Lifesize-account heeft, dan gaat dat in een handomdraai middels een zogenaamd dedicated Lifesize-nummer. Een meeting opzetten met externen door gebruik te maken van een lokaal inbelnummer en het nummer van diegene die de meeting heeft, was voorheen overigens ook geen enkel probleem.

Stuk voor stuk verbeteringen

Dus waarom een flink vernieuwde Lifesize? Never change a winning formula, toch? Niet helemaal waar. Het kan altijd nog beter en de techniek gaat zo snel dat vernieuwing zeker welkom is. En de noviteiten zijn stuk voor stuk verbeteringen en stuwen de gebruiksvriendelijkheid naar grotere hoogte. Om te beginnen zijn video en audio van een nog hogere kwaliteit. Logisch, want HD mag je verwachten in UC anno 2017. En dan de looks. Lifesize heeft het voor elkaar gekregen om het uiterlijk van de applicatie verder te vereenvoudigen. De interface is dankzij messcherpe icoontjes, een heldere contactenlijst en de vliegensvlugge handelingen voor direct video- en chatcontact een communicatiefeestje. Letterlijk met een klik is het gesprek tussen jou en de ander(en) up and running. Geen gedoe met doorverwijzingen, secundaire connecties en langzame streams. Communicatie via Lifesize is een fluitje van een cent en dat van hoog niveau.

Je zou bovenstaande bijna logisch kunnen noemen aangezien Lifesize de nieuwe versie heeft getest met honderden bestaande klanten na duizenden uren aan ontwikkeling, research en proeven, zo vertelt Lifesize-CEO Graig Malloy. Resultaten van deze noeste arbeid zijn verder de eerder aangehaalde eenvoudige navigatie, de functie 'Smart Matching' waarmee je wereldwijd kunt zoeken naar contacten, vergaderingen en meer zonder dat je al te gedetailleerde informatie nodig hebt.

Tutorials

Zelf waren we uiterst gecharmeerd van de wijze hoe je een vergadering of andere afspraak simpel organiseert middels onder meer een chatbericht, maar ook gewoon via e-mail of de kalender. Tijdens meetings kun je als moderator van het gesprek deelnemers individueel muten of verwijderen uit de meeting. Nieuwe deelnemers verwelkomen tijdens een meeting die al een tijd onderweg is, is ook geen enkel probleem. Al deze functies vergen weinig handelingen en voer je als moderator intuïtief uit. Bovendien is een connectie met Skype for Business-gebruikers ook mogelijk, waardoor Lifesize breed inzetbaar is als communicatieoplossing binnen elke organisatie. Tot slot nog een compliment voor de mogelijkheid om gebruik te maken van handige tutorials mocht in een enkel geval toch iets niet duidelijk zijn of een update plaatsgevonden hebben. Overigens zijn die updates volkomen automatisch zodat jij direct aan de slag kunt met een op en top videoconferencingapplicatie.


Lifesize

Ondanks dat de oplossing nog in de bètafase zat toen wij er mee werkten, zien we dat dit een oplossing is die no-nonsense videoconferencing voor iedereen toegankelijk maakt. We kunnen dan ook niet anders dan Lifesize aan iedereen aanraden.

Adviesprijs: op aanvraag
Info: lifesize.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie