Zakelijke all-in-one-oplossing voor online formulieren

Review: Formdesk

Redactie WINMAG Pro
Elke organisatie krijgt er na groei vroeg of laat mee te maken: het automatiseren van de communicatiestroom. Dit omdat je misschien je klanten beter van dienst kunt zijn of omdat het het makkelijker maakt om communicatie en aanvragen in en aan jouw organisatie in kaart te brengen en correct af te handelen. Daar is Formdesk voor bedoeld.

Formdesk kent een redelijk lange historie waarbij de eerste versie van de oplossing al in 2000 het licht zag. Nu, 17 jaar later, zien we een strakke, gestroomlijnde online software-oplossing waarmee elke organisatie mee uit de voeten zou moeten kunnen om professioneel ogende formulieren op te stellen. Formulieren die ook nog eens zeer functioneel zijn en gemakkelijk implementeerbaar zijn binnen elke website.

Interface

Het eerste wat opvalt wanneer je inlogt bij Formdesk is een vriendelijke interface. Geen wirwar aan functies, maar vier stappen linksbovenaan geordend van opmaak tot publicaties: opmaak voor het uiterlijk en ontwerp van formulieren, vragen voor de inhoud van het formulier, instellingen om de routing voor publicatie in te stellen en gebruik om te bepalen hoe het formulier en de resultaten hieruit gebruikt moeten worden.

Opmaak

De eerste indruk telt en dat is bij online formulieren niet anders. Formdesk stelt je in staat in een handomdraai een eigen en professioneel ogend formulier op te stellen. Dit kan met behulp van de bijgeleverde thema’s die uiteraard naar wens zijn aan te passen, maar ook middels een stylesheet die je kunt uploaden. Dat laatste is met name prettig wanneer je consequent een huisstijl wilt doorvoeren in een formulier.

Opstellen van formulieren

Formdesk - afhankelijkhedenHoewel je nergens echt verdwaald raakt in functionaliteiten kent Formdesk opvallend geavanceerde functies die met name programmeurs wel kennen. Zo kun je aan vragen afhankelijkheden toewijzen die er voor zorgen dat er bijvoorbeeld vragen worden overgeslagen bij een bepaald antwoord of dat er naar een bepaalde pagina in het formulier wordt gesprongen. Deze zijn voor diegene die het formulier opmaakt visueel in kaart te brengen zodat je altijd weet wanneer een element afhankelijk is van een ander element. Na het opstellen van van formulieren kunnen deze, nadat ze zijn ingevuld, dankzij de Workflowmodule geautomatiseerd verwerkt worden. Dat betekent dat de afhandeling van formulieren gebeurt middels de workflow van een organisatie. Denk aan een email die verstuurd wordt nadat klanten een formulier hebben ingevuld, of een declaratie die pas afgeleverd wordt bij de boekhouding na goedkeuring van de leidinggevende.

Van simpel tot geavanceerd

Hoewel je bij formulieren denkt aan het invullen van informatie en niets meer dan dat, bewijst Formdesk dat het mogelijk is om redelijk slimme tot zelfs zeer geavanceerde formulieren op te stellen die niet alleen informatie verzamelen, maar ook te automatiseren zijn en je werk uit handen nemen. Zo kun je formulieren berekeningen uit laten voeren of middels de lookupmodule automatisch vakken laten invullen met informatie vanuit hetzelfde formulier of andere formulieren.

Formdesk stelt ook formulieren beschikbaar met algemene informatie zoals data en locatiedata van steden, die je weer in je eigen formulieren kunt aanroepen. Deze zijn te combineren met het maken van berekeningen en afhankelijkheden in formulieren, waardoor je bijzonder intelligente formulieren op kunt stellen en je een anders zwaar communicatieof informatieproces geheel of gedeeltelijk kunt automatiseren. En dat mag best uniek genoemd worden.

Publicatie

Wanneer je een goed werkend formulier hebt opgesteld biedt Formdesk verschillende manieren om deze te publiceren. Als direct link bijvoorbeeld, maar ook als iFrame of als script om direct te implementeren in je website. In feite in elke denkbare optie. Plaats het formulier bijvoorbeeld onder een knop op je website, waarbij je deze voorziet van een eigen tekst.

Alle informatie is via Formdesk te beveiligen middels wachtwoorden, het forceren van een SSLverbinding of het afschermen van formulieren, dus zijn je formulieren en de data die deze genereren altijd veilig. Bovendien kan de informatie uit formulieren in een versleuteld bestand verstuurd worden via email, dus ook bij verzending is je data beveiligd.


Formdesk

Hoewel formulieren op zichzelf niet bijzonder zijn, laat Formdesk zien wat er eigenlijk mogelijk is binnen het stroomlijnen en verwerken van data vanuit ingevulde formulieren. Ze bieden een slimme oplossing waar elke organisatie voordeel uit kan halen. Bovendien hoef je niet extreem technisch onderlegd te zijn dankzij een intuïtieve interface en uitgebreide hulpsectie.

Prijs: vanaf € 49,- per jaar
Info: formdesk.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie