Password Power Rankings: zo benaderen grote websites password-security

Redactie WINMAG Pro
Jaarlijks zet leverancier van security-oplossingen Dashlane de polices met betrekking tot passwords van grote websites op een rij. En daar is het volgens het bedrijf best bedroevend mee gesteld.

De Power Rankings van Dashlane zet de password-security van 40 grote websites op een rij. Het gaat zowel om zakelijke websites als websites gericht om consumenten. Volgens het bedrijf kennen 46 procent van de onderzochte consumentensites en 36 procent van de zakelijke sites slechte security-policies. Hieronder bevinden zich sites als Dropbox, Pandora, Netflix en Amazon Web Services.

Password Power Rankings

Slechts één bedrijf kreeg een perfecte score van Dashlane, hostingbedrijf GoDaddy. Bij hen moeten passwords een lengte van meer dan acht cijfers of letters hebben, gevarieerd zijn, zijn deze niet ontvankelijk voor brute force-aanvallen, is tweestaps-verificatie mogelijk en meer.

Onderstaande inforgraphic zet de bevindingen van Dashlane op een rij. Voor een volledig overzicht van het onderzoek en de gebruikte methodologie lees je deze blogpost.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie