Identiteit achter BitCoin-transacties te achterhalen middels trackers

Redactie WINMAG Pro
Cryptocurrencies zoals BitCoin brengen veel voordelen met zich mee, waarvan veiligheid en het waarborgen van privacy een van de grootste is. Toch blijkt de identiteit van mensen die met BitCoins betalen te achterhalen.

Een onderzoek uitgevoerd door Princeton University toont aan dat middels tracking cookies wel degelijk de identiteit van betalende partijen te achterhalen is. Dat websites informatie doorspelen aan derde partijen is niet nieuw, maar betalen met BitCoins werd altijd als veilig en anoniem beschouwd.

De onderzoekers van Princeton tonen echter aan dat door middel van relatief weinig informatie verzameld door web trackers de identiteit van een betalende partij kan blootleggen. Hiervoor zijn slechts twee transacties noodzakelijk.

BitCoin-transacties niet anoniem

Het onderzoek legt op pijnlijke wijze bloot welke informatie derde partijen zoal krijgen. Hiervoor zijn 130 online verkopende partijen onderzocht. 53 partijen lekten informatie naar derde partijen, veelal opzettelijk voor bijvoorbeeld analysedoeleinden, 28 partijen lekten add-to-cart-informatie met derde partijen en 49 partijen lekten persoonlijke informatie naar een totaal van 137 derde partijen.

Veilige cryptocurrencies

De onderzoekers wijzen erop dat er naast BitCoins ook veilige cryptocurrencies bestaan. Een voorbeeld hiervan is Zerocash, waarin relatief sterke beveiliging ingebakken zit.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie