Gratis vertaaldienst DeepL Translator

Redactie WINMAG Pro
Het Duitse DeepL heeft een vertaaldienst gelanceerd die volgens eigen zeggen de diensten van Google, Microsoft en Facebook naar de kroon steken.

Achter de dienst steekt een neurale netwerkarchitectuur. Volgens Gereon Frahling, de oprichter en CEO van het bedrijf, rangschikt DeepL de neuronen en hun verbindingen anders dan andere neurale netwerken waardoor de netwerken van DeepL een beter beeld heeft over natuurlijke taal dan andere diensten.

DeepL Translator

De kunstmatige intelligentie van DeepL draait op een computer in IJsland die 5,1 petaFLOPS (5.100.000.000.000.000 operaties per seconde) kan uitvoeren. Dat is genoeg rekenkracht om een miljoen woorden binnen een seconde te vertalen.

DeepL

DeepL Translator ondersteunt op dit moment 42 taalcombinaties tussen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Pools. De neurale netwerken trainen ondertussen al om in de toekomst nog meer talen zoals Mandarijns, Japans en Russisch te beheersen. DeepL is ook van plan om in de komende maanden een API uit te brengen waarmee hun vertaaltechnologie ook in andere producten ingezet kan worden, zoals digitale assistenten, woordenboeken, apps voor het leren van talen en professionele vertaalprogramma’s.

Link naar Deepl

Deepl is gratis te gebruiken op deepl.com/translator.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie