WINMAG #100: Samsung Wemogee

Redactie WINMAG Pro
De redactie van WINMAG Pro krijgt veel, heel veel producten onder ogen en in handen. Uit dit enorme aanbod selecteren de redacteuren de beste, opvallendste of meest unieke producten voor IT-professionals of simpelweg geïnteresseerden in everything tech, waaronder ook Samsung Wemogee.

Wemogee zet voor de persoon met afasietekst om naar plaatjes, terwijl het tegenovergestelde gebeurt voor de ontvanger zonder afasie.

Iemand met afasie kent een taal- en spraakgebrek ten gevolge van hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte of een hersentumor. Wemogee helpt deze mensen zich uit te drukken zonder dat dit overdreven veel moeite kost.

Voor de ontwikkeling van de applicatie werkte Samsung Electronics Italy samen met spraaktherapeut Francesca Polini. Wemogee moet daarom niet alleen op afstand communicatie beter maken, maar ook conversaties op locatie.

De applicatie ondersteunt nu de Engelse en Italiaanse taal, maar andere talen zullen mogelijk spoedig volgen. Hoewel de app nu alleen nog op Android draait, komt er in de nabije toekomst ook een versie voor iOS.

Samsung Wemogee

  • App gericht op mensen met afasie
  • Door middel van emoji’s kunnen mensen met afasie makkelijker communiceren
  • In beginsel enkel voor Android, een iOS-versie volgt later
Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie