Google Chrome gaat autoplay van media aanpakken

Redactie WINMAG Pro
Een van de irritantste ergernissen van internetgebruikers wordt door Google aangepakt. Wanneer je Chrome gebruikt zul je vanaf oktober de mogelijkheid hebben autoplay van media uit te schakelen.

Dat maakt Google bekend op hun blog. Vanaf Chrome 63, die in oktober uitkomt, heb je de mogelijkheid om audio per site uit te schakelen. Dat betekent dat je niet langer ongewenst getrakteerd wordt op een irritant spelende video terwijl je enkel een website wilt lezen.

Chrome schakelt autoplay uit vanaf januari 2018

Daar houdt Google het niet bij, want vanaf januari 2018 is het mogelijk autoplay geheel uit te schakelen per site. De reden die Google geeft is dat dit de consumptie van data binnen de perken moet houden en gebruikers de mogelijkheid te geven zelf te kiezen waar en wanneer zij media consumeren.

Ongewenste advertenties

Tevens is Google bezig om een adblocker in Chrome in te bouwen. Dit is in lijn met hun visie voor een prettige webervaring voor gebruikers. Storende advertenties, inclusief die van Google zelf, worden geblokkeerd door Chrome wanneer een advertentie niet aan bepaalde criteria voldoet. Wanneer deze feature uitgerold wordt is nog niet bekend, maar zal naar verwachting het eerste kwartaal van 2018 in Chrome arriveren.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie