Gerucht: Samsung Galaxy S9 mogelijk modulair

Redactie WINMAG Pro
Met twee succesvolle toestellen op de markt, de Galaxy S8 en Galaxy Note 8, heeft Samsung niets te klagen. Maar het bedrijf zit uiteraard niet stil en zal volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy S9 introduceren. Mogelijk zal dit toestel een modulair design kennen.

Dit beweert Eldar Murtazin‏, een relatief bekende leaker. Volgens hem onderzoekt Samsung of het mogelijk is losse modules via magnetische pinnen op de achterkant van de smartphone te plaatsen.

Wel modulair, niet populair

Het betreft wilde speculatie natuurlijk, en volgens Murtazin is het idee ook nog niet goed gekeurd. Bovendien kijkt samsung ongetwijfeld naar de concurrentie op dit gebied, met name de Motorola Moto Z en Google’s Project Ara, toestellen die niet erg succesvol zijn. Of Samsung het modulaire concept wel populair kan maken is uiteraard maar de vraag.

Toch heeft het concept kans om wél van de grond te komen wanneer Samsung het introduceert in hun premium toestellen, gezien dat de toestellen een grote groep gebruikers kent en de adoptie van het concept dus mogelijk ook aanzienlijk is.

Verwacht wordt dat Samsung de Galaxy S9 zal introduceren om en nabij het Mobile World Congres  van 26 februari tot 1 maart in Barcelona volgend jaar.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie