Apple: Face ID net zo veilig als Touch ID

Redactie WINMAG Pro
Met de introductie van de iPhone X liet Apple ook een nieuwe manier van inloggen zien: Face ID. Door middel van zogenaamde TrueDepth-technologie wordt er razendsnel een scan gemaakt van je gezicht waardoor de iPhone je herkent. Twijfels over het veiligheidsaspect hiervan zijn er wel, twijfels die Apple maar al te graag wegneemt.

Als sinds de introductie van de nieuwe iPhone zijn er twijfels rondom Face ID. Wat wordt er precies gedaan met de scan die de nieuwe iPhone van je gezicht maakt? Waar wordt dit voor gebruikt? En verlaat deze data ook je iPhone? Apple probeert al sinds de introductie iedereen gerust te stellen door te blijven herhalen hoe veilig Face ID wel niet is.

Face ID net zo veilig als Touch ID

Craig Federighi, senior vicepresident van Software Engineering bij Apple, laat zich sinds de introductie van de iPhone X uit over Face ID en dan met name over de twijfels rondom de security van de technologie. Hij is er van overtuigd dat twijfels over de veiligheid van Face ID vanzelf verdwijnen, zo liet hij weten in een interview met TechCrunch, zoals dat ook het geval is bij Touch ID.

Data blijft op je iPhone

Het hele proces van gezichtsherkenning gebeurt in de iPhone zelf en ook de data blijft op de iPhone. ‘We verzamelen geen data van en over onze klanten’, zo laat  Federighi weten. ‘De data blijft op jouw toestel en wordt ook niet de cloud ingestuurd voor data training’.

Hoe snel Face ID geadopteerd wordt als standaard om in te loggen op je smartphone zullen we snel genoeg weten wanneer het toestel de eerste week van november verkrijgbaar is.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie