Windows 10 als één OS voor alle platformen: Andromeda OS

Redactie WINMAG Pro
Microsoft heeft Windows 10 altijd bedoeld als een multiplatform OS. Toch bestaan er verschillende versies van het besturingssysteem: een mobiele variant en een versie voor desktops. Andromeda OS moet hier verandering in brengen.

Andromeda OS (niet te verwarren met het OS met dezelfde naam waar Google naar verluidt aan heeft gewerkt) zou van Windows 10 een echt geünificeerd platform moeten maken, onafhankelijk van device of architectuur. Een flinke stap, want met een historie van meer dan dertig jaar is Windows rijk voorzien van features, gebouwd op legacy technologie die deze stap flink bemoeilijken.

Microsoft Andromeda OS

Toch is het geen vreemde stap van Microsoft. Het bedrijf heeft al een enorme slag gemaakt in de services en producten die het bedrijf aanbiedt en de wijze waarop zij deze aanbieden, en het idee van één OS voor meerdere platformen past daarbij. Eerder al introduceerde zij het Universal Platform waarmee ontwikkelaars apps voor zowel desktops als mobile devices konden maken die allen draaiden op het Windows ecosysteem.

Volgens bronnen van Windows Central zullen mobiele devices als smartwatches en smartphones de basis vormen voor het OS, waarna de desktop en ook de Xbox later zal volgen. Mogelijk zien we de eerste versie van Andromeda in 2018 al tegemoet.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie