Bill Gates heeft spijt van Ctrl+Alt+Delete-commando

Redactie WINMAG Pro
Naast Ctrl+C en Ctrl+V moet Ctrl+Alt+Delete wel één van ‘s werelds bekendste toetsencombinaties in Windows zijn. Toch heeft hij spijt van de combinatie, maar zegt ook dat het niet zijn schuld was.

Het commando roept de taakmanager van Windows aan waarmee je lopende processen en services kunt bekijken en desnoods de computer opnieuw kunt opstarten. Ondanks het beroemde imago van de toetsencombinatie noemt Gates het iets wat hij zou veranderen wanneer dat zou kunnen.

‘Ctrl+Alt+Delete was een fout’

Het is niet de eerste keer dat Gates zich uitliet over de combinatie. In 2013 tijdens een lezing bij Harvard noemde hij het al ‘een fout’ en legde de schuld bij IBM-ingenieur David Bradley, die het commando verzon en implementeerde. Gates had liever gezien dat het commando met een enkele toets geactiveerd kon worden, maar tijd en prioriteiten staken daar een stokje voor:

‘We could have had a single button, but the guy who did the IBM keyboard design didn’t want to give us our single button,” Gates said. “We programmed at a low level — it was a mistake.’

aldus Gates.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie