Reparatie achterkant iPhone 8 duurder dan scherm

Redactie WINMAG Pro
Om ondermeer draadloos laden mogelijk te maken moest de iPhone 8 en iPhone 8 Plus van Apple wel voorzien worden van een glazen behuizing. Dit komt echter met een nadeel: de kosten van reparatie.

AppleInsider kwam erachter dat Apple beschadigingen aan de achterkant van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus schaart onder ‘andere schade’, waar het bedrijf $ 99,- voor rekent. Dit terwijl het laten repareren van het display slechts $ 29,- kost. Vreemd, want in beide gevallen hebben we het toch over glas?

iPhone 8 reparatie: het display versus de achterkant

De reden voor de hoger liggende kosten zit ‘em in de bevestiging van de glazen achterkant. Anders dan het display, wat relatief makkelijk te verwijderen is, is de achterkant zodanig bevestigd met lijm, dat het een essentieel deel vormt van de gehele behuizing. Met andere woorden: de achterkant van je iPhone 8 en iPhone 8 Plus vervangen betekent een ontmanteling van het gehele toestel met de daarbij behorende kosten.

Apple zelf geeft aan dat deze kosten gelden voor zowel Apple zelf als derde partijen waar je je toestel wilt laten maken.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie