Exact ontkent het verzamelen van mailadressen voor mailings

Redactie WINMAG Pro
Volgens een artikel in het Financieele Dagblad zou de boekhoudsoftware van Exact mailadressen verzamelen, niet alleen van haar gebruikers maar ook andere medewerkers en klanten. In een statement op de blogpagina van Exact ontkent het bedrijf de gedane uitspraken in het artikel.

Het Financieele Dagblad zou zich baseren op een gebruiker van de software, die nooit toestemming heeft gegeven voor mailings van Exact. Bovendien zou de opt-out-functie niet werken waardoor je je niet kan afmelden voor de mailing.

Exact ontkent

Volgens Exact is het bericht ‘tendentieus’ en bevat het artikel ‘feitelijke onjuistheden’. Het bedrijf zegt haar gebruikers wel te mailen, maar enkel op basis van de pakketten die zij bij Exact hebben afgenomen. Ook heeft Exact de eigen software onder de loep genomen om te kijken of er een fout ontdekt kon worden die de genoemde situatie zou kunnen veroorzaken. Die fout is echter niet gevonden. Toch spreekt het Financieele Dagblad wel degelijk van een ‘probleem’ in de software.

Exact voelde zich genoodzaakt te reageren via een artikel op haar blog, waar tevens een Q&A te lezen valt. Hier ontkent Exact dat het data met derde partijen deelt en zeggen ze de wet niet te overtreden.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie