Sirin Labs ontwikkelt Finney: eerste blockchain-smartphone ter wereld

Redactie WINMAG Pro
Sirin Labs bekommert zich niet om kosten. Dat bleek wel toen ze vorig jaar een smartphone lanceerden die meer dan € 11.000,- kost. Redelijk gedurfd is het wel, net als hun nieuwe, op blockchain-technologie gebaseerde smartphone die de naam Finney draagt.

Met Solarin introduceerde Sirin Labs de veiligste smartphone ter wereld die tevens één van de duurste is. Dat een bedrijf met een dergelijk bizar product toch aan investeerders kan komen blijkt wel, want het bedrijf kondigt aan een tweede smartphone te ontwikkelen.

Sirin Labs: Finney

Nu komt het bedrijf met Finney, de eerste op blockchain-technologie gebaseerde smartphone ter wereld. Het device heeft een 5.2-inch QHD display, 256GB aan storage en 8GB RAM aan boord. Verder kent het toestel wifi 802.11ac-ondersteuning en vind je op de voorkant een 12MP-camera en aan de achterkant een 16MP-camera. Het toestel draait op Shield OS, het eigen besturingssysteem van Sirin Labs. Dit OS ondersteunt diverse blockchain-applicaties, maar welke dit zijn is niet bekend.

Blockchain smartphone

Het idee achter het gebruik van blockchaintechnologie is simpel: security. De Solarin gooide het al op security en dat is met Finney niet anders. Hiervoor introduceert het bedrijf SRN, een eigen cryptocurrency waarmee je data en andere resources van andere Finney-gebruikers kunt aanspreken. Alle Finney-devices, er komt ook een all-in-one aan met dezelfde naam, maken deel uit van hetzelfde blockchain-netwerk en kunnen dus elkaars resources aanspreken. De security features, cold storage om crypto currencies in te kunnen bewaren en secure P2P-netwerken om resources dte kunnen delen, dragen zorg voor de veiligheid van gebruikers.

Financiering

Het toestel moet $ 1000,- gaan kosten en moet nog in productie gaan. Dit kost miljoenen, wat de reden is voor Sirin Labs om een open crowd sale te starten. Bovendien wilt het bedrijf SRN weggeven aan investeerders in ruil voor financiering.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie