Samsung verdient meer aan de iPhone X dan de Galaxy S8

Redactie WINMAG Pro
De Samsung versus Apple-smartphonestrijd is al even gaande en zal ook niet spoedig gaan liggen. Een van de redenen is dat beide bedrijven elkaar duidelijk nodig hebben.

Zo heeft Samsung alle baat bij een succesvolle iPhone X, als we de Wall Street Journal moeten geloven. Volgens hen verdient de componentendivisie van Samsung aan elke verkochte iPhone X om en nabij de $ 110,-. De reden hiervoor is dat Samsung de OLED-displays, NAND-flash, en DRAM-chips kan leveren in de hoeveelheden die Apple nodig heeft voor de iPhone X.

Samsung verdient aan iPhone X

Volgens de Wall Street Journal is het zelfs mogelijk dat Samsung 4 miljard dollar meer verdient aan het produceren voor de iPhone X dan voor de Samsung Galaxy S8. De componentendivisie van Samsung is een belangrijk onderdeel van het bedrijf en zorgt voor ongeveer 35 procent van de omzet van het bedrijf.

De relatie tussen Samsung en Apple is er één van competitie, maar ook zeker één van noodzaak. Beide bedrijven hebben elkaar duidelijk nodig. Voor de gebruiker maakt het weinig uit, de Apple versus Samsung-strijd, of beter gezegd de Android versus iOS-strijd zal gewoon voortduren, ongeacht de relatie van beide bedrijven.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie