Oud-CEO Equifax moet zich voor datalek verantwoorden

Redactie WINMAG Pro
Na het Equifax-datalek in september, mogelijk de grootste tot nu toe, ging CEO Richard Smith met pensioen. Toch zal hij zich voor het lek moeten verantwoorde en wel tegenover het Amerikaanse congres.

De oud-CEO moet zich verantwoorden voor de zogenaamde House Energy and Commerce Committee. De reden hiervoor is dat Equifax in maart al te horen kreeg van het lek via het U.S. Homeland Security Department, maar het bedrijf deed niets. Hierdoor heeft het datalek veel langer bestaan dan eigenlijk nodig was.

Mogelijk aantal slachtoffers Equifax-datalek stijgt

Hoewel het aantal potentiële slachtoffers na bekendmaking van het lek op 143 miljoen Amerikanen lag, is dit aantal omhoog geschroefd naar 145 miljoen nadat eerder deze week de resultaten van een onafhankelijk onderzoek bekendgemaakt werd. Smith heeft zich publiekelijk geëxcuseerd voor het lek, hetzelfde geldt voor zijn opvolger Paulino do Rego Barros Jr..

Na bekendmaking van het datalek gaat het niet zo goed met Equifax zelf. Hoewel het bedrijf voorheen één van de grootste en belangrijkste kredietbeoordelaars in de VS was, heeft het aandeel van het bedrijf een flinke val gemaakt en is het bedrijf bijna vijf miljard minder waard geworden.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie