Nieuwe workspace Launchpad 365 gelanceerd

Redactie WINMAG Pro

Clevir komt met Launchpad 365, een nieuwe workspace gebaseerd op Microsoft Azure. Launchpad 365 is een add-on voor Office 365 die SaaS en legacy applicaties eenvoudig en veilig moet integreren.

De Workspace is platformonafhankelijk. De klant kan met twee muisklikken een eigen omgeving uitrollen vanaf Launchpad 365. Ook kan de Workspace eenvoudig op de eigen omgeving van de klant geplaatst worden. Launchpad 365 is white-label, zodat het dashboard volledig aangepast kan worden aan de huisstijl van de klant. 

De Launchpad 365 

De voordelen voor de beheerder en eindgebruikers zijn groot. Het grote voordeel voor de beheerder is dat er nu een centrale plaats is waar je applicaties en gebruikers beheerd. Door middel van logging legt men vast welke gebruiker op welk moment een applicatie gebruikt. Dit helpt de eindgebruiker bij het GDPR-beleid (General Data Protection Regulation). 

De eindgebruiker heeft met Launchpad 365 al zijn functionaliteiten in één dashboard. Met behulp van Clevir AutomATION (provisioning) maakt de eindgebruiker in twee handelingen een compleet organisatiedashboard en is de autorisatie geregeld (Single-Sign-On). Door de geïntegreerde App-Directory kan de beheerder of de eindgebruiker met een simpele muisklik apps aan of uit zetten. ​​​​

​​​​​​​Live-tiles 

Door middel van live-tiles publiceert Launchpad 365 direct de benodigde informatie voor de eindgebruiker in de workspace. De gebruiker krijgt een cockpit waarin direct zijn ongelezen e-mails, afspraken van de dag, recent gebruikte bestanden en taken zichtbaar zijn.

Een embedded functionaliteit zorgt ook voor directe toegang tot het eigen CRM, HRM of andere systemen. Door de geavanceerde koppelingstechnologie kan nagenoeg ieder platform geïntegreerd worden. 
 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie