Hybrid voor productiviteit

Review: Acer Switch 3 Pro

Redactie WINMAG Pro
Microsoft heeft veel concurrentie van fabrikanten die concurreren met de Surface-lijn. Lenovo doet mee in de race, maar ook Acer is tegenwoordig niet uit te vlakken binnen dit productsegment. De Switch 3 is, samen met de Switch 5, de nieuwste productiviteitstablet van Acer. Wij gingen aan het werk op de Pro-versie van de 2-in-1-notebook.

Op pad met een tablet en overal werken waar je maar wilt? Allang niet meer vreemd. Microsoft bracht met de Surface-lijn stiekem een kleine revolutie teweeg waar techfabrikanten massaal op inspringen met tablets die prima dienst doen als vervanging voor je notebook. Ook Acer, dat met de Acer Switch 3 Pro een stijlvolle 2-in1-notebook op de markt brengt waar je gerust mee over straat kunt. De bulky apparaten zoals die enkele jaren geleden op de markt kwamen hebben plaats gemaakt voor devices zoals deze van Acer, met strakke lijnen opgetrokken uit een stevige behuizing van aluminium. Dat geeft de 2-in1-notebook enig gewicht mee, de Switch 3 raakt bijna de 1 kilo, maar dat geeft niks, want het device voelt dan wel weer premium aan en dat is het eigenlijk ook.

Achterop het apparaat vind je een stevige metalen standaard die zowel bedoeld is om de Switch 3 Pro een notebook-modus te geven, maar waarmee je deze ook ietwat opstaand doch liggend kunt plaatsen als je dat prefereert. De standaard voelt stevig aan en is ook goed bevestigd aan de notebook, dus de kans dat deze afbreekt is bijzonder klein.

Acer Switch 3 Pro

Specificaties

Het apparaat draait op een Intel Pentium Quad Core-CPU van 1,1 GHz en is voorzien van 4GB aan intern geheugen. Voor opslag heb je 64GB tot je beschikking, maar dit kun je eventueel uitbreiden via MicroSD. Op het vlak van netwerken ondersteunt de tablet 802.11ac en ook een bluetoothmodule is aanwezig. Verder draait de versie, zoals de naam al doet vermoeden, op Windows 10 Pro.

Leuk is dat Acer er voor heeft gekozen het apparaat met zowel een USB 3.0- als USB-C-poort uit te rusten. In de run naar nieuwe technologie vergeten sommige fabrikanten dat de ontwikkeling van nieuwe standaarden soms sneller gaat dan de adoptie hiervan, dus is het bruggetje qua poorten van USB 3.0 naar USB-C zoals Acer die presenteert prettig. Wel minder vinden we de plaatsing van de stroomconnector. Deze is redelijk onhandig in het midden aan de linkerkant van de 2-in1-notebook geplaatst. Prettiger zou het zijn wanneer Acer ervoor had gekozen deze aan de onderkant aan een van de zijkanten te plaatsen zodat je geen last hebt van het snoer wanneer de Switch 3 aan het stroom hangt.

Display

We kunnen niet ontkennen dat het display dé trekker is van een device als de Switch 3 Pro en dat is hierbij niet anders. Het WUXGAdisplay is 12.2-inch groot en voorzien van IPS-paneel. De resolutie meet 1920 x 1200 pixels en is dus ‘slechts’ Full HD. ‘Slechts’ tussen aanhalingstekens, want het is een prima resolutie op dit formaat.De inkijkhoek is goed, maar niet perfect, we bemerkten wat vervaging wanneer de kijkhoek meer dan grofweg 45 graden meet. Dat is wel enkel een probleem wanneer je met een grote groep naar het display kijkt, dus om daar nu over te vallen zou kinderachtig zijn.

Camera’s

Over de camera’s valt eigenlijk niet veel te vertellen. Achterop vind je een 5MP-camera, aan de voorkant een 2MP-camera. Niet erg indrukwekkend om mooie foto’s of video’s mee te schieten, maar wel weer prima wanneer je een Skypegesprek via het apparaat wilt starten.

Praktijk

Acer Switch 3 ProEr is best een lange weg afgelegd om 2-in1-notebooks goed werkbaar te krijgen, maar daar zijn we gelukkig al even beland. Ook de Switch 3 Pro werkt prima onderweg. Het apparaat komt standaard met een detachable keyboard, op zichzelf al een groot pluspunt, die je vastklikt met een magnetische sluiting. Het keyboard kan via een vouwrand in verschillende standen gezet worden, net hoe jij het prettig vindt om te werken. Hoewel keyboards zoals deze - die trouwens ook dienst doet als cover - vaak problematisch zijn in het meebuigen, is dat in dit geval niet aan de orde. Normaliter is het meebuigen van het keyboard funest om lekker te kunnen werken, maar Acer heeft in het keyboard van de Switch 3 Pro versteviging aangebracht waardoor het heel degelijk typt. Ook opmerkelijk is het klikbare touchpad op het keyboard, iets wat je amper ziet op detachables, maar erg welkom is als je dat gewend bent.

Creativiteit

Er wordt bij het apparaat ook een Acer Active Stylus geleverd, wat je in staat stelt om notities te maken of om meer creatieve applicaties te gebruiken op het tablet. Het zijn met name creatievelingen die hiermee lekker los kunnen gaan. Windows Ink wordt volledig ondersteund, maar er is nog iets wat wijst op creatieve types als doelgroep voor dit device. De standaard is namelijk zover om te klappen (tot 165 graden) dat het apparaat bijna ligt. Dit spreekt tekenaars ongetwijfeld aan, maar we merkten dat dit stiekem ook zeer prettig werkt wanneer je notities maakt.

Accuduur

Bij een apparaat als dit is de accuduur belangrijk. Die ligt in het geval van de Switch 3 om en nabij de acht uur. Dit is niet slecht maar ook niet echt bijzonder. Toch zou dit meer dan genoeg moeten zijn om een goede volle dag lekker productief te zijn.


Acer Switch 3 Pro

Met de Switch 3 Pro levert Acer een 2-in1- notebook die prima is om onderweg mee te werken, maar waar je ook gewoon lekker creatief op aan de gang kunt gaan. Wat specificaties betreft zit het apparaat lekker in een middensegment en dat maakt niets uit, want dat reflecteert in de mooie prijs. Lig je in de markt voor een 2-in1-notebook dan kun je niet om de Switch 3 Pro heen.

Prijs: € 599,-
OS: Windows 10 Pro
CPU: Intel Pentium Quad Core 1.1 GHz
RAM: 4GB
Storage: 64GB
Display: 12,2"; WUXGA; 1920 x 1200
Connectiviteit: 802.11ac; LAN; Bluetooth 4.0
Poorten: 1x USB 3.0; 1x USB 3.1 Gen 1 Type-C
Gewicht: 0,9 kg
Info: acer.com

Acer Switch 3 Pro

8,7 uit 10

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie