Dit is de HP ZBook x2: een detachable workstation

HP
Redactie WINMAG Pro
Met de ZBook-lijn weet HP al even hoge ogen te gooien op mobiel workstation-gebied, maar daar houdt het bedrijf het niet bij. De Zbook x2 is het nieuwste model in de ZBook-lijn, en mogelijk de krachtigste detachable ter wereld.

De ZBook x2 is voorzien van een volledig aluminium behuizing met een 14-inch diagonaal 4K-scherm en komt in diverse hardwareconfiguraties met een quad-core Intel-CPU, een maximum van 32GB aan RAM en 128GB of 512GB aan opslag. De grafische kant wordt verzorgd door een  NVIDIA Quadro Graphics-GPU.

HP ZBook x2

Het is een convertible, dus de Zbook x2 kent een afneembaar keyboard. Het keyboard is dan alsnog via bluetooth te gebruiken zodat je de beschikking tot sneltoetsen hebt. Je kunt dan een stylus gebruiken om verder te werken. Interessant is ook de dock-modus. Via de HP ZBook Dock kun je de HP ZBook x2 gebruiken als hub om twee 4K-schermen op aan te sluiten waarmee je je werkruimte dus behoorlijk vergroot. Optioneel kun je het display van het tablet voorzien van een 10-bit 1-miljard kleuren HP DreamColor scherm, gekalibreerd naar het Adobe RGB-gamma.

HP ZBook x2

HP positioneert de workstation echt als een creatief device. Daarom hebben ze bij de ontwikkeling van het apparaat nauw samengewerkt met visuele designers en artiesten. Het resultaat is een krachtige workstation die flexibel inzetbaar is en volgens HP tot aan 10 uur te gebruiken. Tevens kent het apparaat een snellaadfunctie.

Prijs en beschikbaarheid

De HP ZBook x2 is vanaf december beschikbaar met een adviesprijs van € 1.949,-, exclusief BTW.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie