Google Cloud Platform maakt maskeren gevoelige data mogelijk met Data Loss Prevention API

Redactie WINMAG Pro
In maart introduceerde Google de beta-versie van de Data Loss Prevention (DLP) API, waarmee Google Cloud Platform-gebruikers meer dan vijftig soorten gevoelige data kunnen identificeren en beschermen. Denk bijvoorbeeld aan creditcardgegevens, telefoonnummers en paspoortgegevens. Google voegt hier nu meer deidentificatie-opties aan toe.

De API zorgt ervoor dat organisaties die gebruik maken van het Google Cloud Platform hun data waar nodig kunnen beveiligen en maskeren. Zo krijgen mensen enkel de informatie te zien die noodzakelijk is en wordt privacygevoelige informatie niet zomaar vrijgegeven als dat niet nodig is.

Google cloud Platform Data Loss Prevention API

De opties die Google heeft toegevoegd aan de API zijn redaction en suppression, partial masking, secure hashing en dynamic data masking.

Met redaction en suppression maak je bepaalde velden of waarden onzichtbaar voor de gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan een medewerker van de klantenservice, die geen toegang hoeft te krijgen tot alle gegevens van een klant. Partial masking maakt een deel van een veld onzichtbaar. Denk dan bijvoorbeeld aan een aantal cijfers van een telefoonnummer of creditcardnummer. Secure hashing is een algoritmische aanpassing die een bepaald veld automatisch vervangt door een pseudoniem of token. Dynamic data masking tenslotte maakt het mogelijk om gevoelige informatie real-time te maskeren.

Om organisaties te helpen de API te implementeren heeft Google een quick start guide opgezet. Deze kun je hier vinden.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie