Twitter verdubbelt aantal tekens van een tweet

Redactie WINMAG Pro
Om gebruikers wereldwijd tegemoet te komen heeft Twitter het aantal tekens die een tweet mag bevatten verdubbelt. Kon je voorheen een maximum van 140 tekens gebruiken, dit is nu verhoogt naar 280.

Twitter startte in 2006 als SMS-service, waar ook de karakterlimiet van 140 tekens aan te danken is.  Echter, vaak bleek 140 tekens niet genoeg. Hiervoor ontstonden services als Tweetlonger bijvoorbeeld, maar ook zorgde Twitter ervoor dat URL’s ingekort werden en afbeeldingen niet meer meetelden met de karakterlimiet.

Twitter verhoogt karakterlimiet naar 280 tekens

Toch bleek 140 tekens nog steeds niet genoeg, zeker niet in het westen. Waar in Japan de karakterlimiet van 140 tekens slechts in 0,9 procent van de tweets gehaald wordt, is dat bij Engelse tweets negen procent. Bovendien zijn de 140 tekens slechts gebaseerd op de limiet van een SMS.

Daarom startte Twitter in september een proef met tweets van 280 tekens. Volgens Twitter was de proef succesvol en gebruiken mensen slechts enkel om te testen de volledige 280 tekens. Daarna sturen ze weer normale tweets, waardoor het karakter van Twitter, korte en krachtige berichten, behouden blijft en ieders tijdlijn verschoont blijft van ellenlange tweets.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie