Google Chrome gaat ongewenste redirects blokkeren

Redactie WINMAG Pro
Veel internetgebruikers storen zich aan de manier waarop websites hen naar andere pagina’s of websites sturen zonder dat dit gewenst is. Dit gaat Google aanpakken door drie aanpassingen door te voeren in Chrome vanaf 2018.

De eerste aanpassing is het blokkeren van iframes van derde partijen die gebruikers naar andere pagina’s laat navigeren. In plaats daarvan laat Chrome een infobar zien wanneer de redirect plaatsvindt.

De tweede aanpassing die Google gaat doorvoeren is het blokkeren van redirects wanneer een gebruiker via een link naar een pagina in een nieuwe tab gaat. Ook hier gaat chrome een infobar weergeven terwijl de oorspronkelijke webpagina waar de gebruiker op de link heeft geklikt behouden blijft.

De laatste aanpassing betreft het blokkeren van websites die redirects vermommen. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan redirects weergeven als play-knop.

Abusive Experiences Report

Om websitebeheerders voor te bereiden op de veranderingen en om hen te laten controleren of hun website voldoet aan Google’s Safe Browsing-initiatief, kunnen websites gescand worden met een tool van Google. Deze vind je hier.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie