Open source blockchain-initiatieven ondanks BitCoin-succes amper levensvatbaar

Redactie WINMAG Pro
De BitCoin-gekte houdt niet op en blijft maar stijgen in waarde. Dat succes straalt echter niet af op andere open source blockchain-initiatieven op GitHub, volgens een rapport van Deloitte.

In het rapport Evolution of Blockchain Technology: Insights from the GitHub Platform ging Deloitte de blockchain-initieven op het open source-platform GitHub na. Hoewel het aantal projecten explosief steeg in 2016 ten opzichte van 2015 lijken de projecten amper levensvatbaar.

Blockchain-initiatieven op GitHub

Volgens Deloitte werden er in 2016 rond de 26.000 Blockchain-initiatieven ontplooit op het platform. In 2015 telde dit aantal 15.000. Het merendeel van de projecten ligt volgens Deloitte echter stil. Slechts 8 procent van de opgestarte initieven zou nog een teken van leven vertonen. Het rapport noemt het een ‘realiteit’ van open source-ontwikkeling, waarbij het merendeel van opgestarte projecten nooit een schaal van betekenis haalt.

Blockchain on GitHub. Bron: Deloitte
Bron: Deloitte

BitCoin leidt

Niet heel verrassend: BitCoin leidt op GitHub, met 627 mensen die bijdroegen aan ontwikkeling en 11.729 mensen die het volgen op GitHub. Hierna volgt Electrum, een BitCoin-thin client met 187 bijdragen en een aantal volgers over de duizend.

Ondanks dat de open source blockchain-initiatieven weinig kans van slagen hebben, zal het aantal projecten wat op GitHub gestart wordt dit jaar enkel maar stijgen. The Next Web schrijft dat er de eerste helft van dit jaar alleen al bij 25.000 blockchain-projecten zijn opgestart.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie