Duitsland doet smartwatch voor kinderen in de ban

Redactie WINMAG Pro
De Duitse netwerkregulator Bundesnetzagentur verbiedt de verkoop van smartwachtes voor kinderen. De instantie noemt de devices ‘verboden afluisterapparatuur’.

Smartwatches voor kinderen zijn populaire trackingdevices. Ouders gebruiken ze om in de gaten te houden waar hun kinderen zich bevinden en zijn daarmee populair. Daar komt in Duitsland echter een einde aan nu de Bundesnetzagentur de verkoop in Duitsland van dergelijke devices verbiedt. Ook vraagt de organisatie aan ouders om smartwatches voor kinderen in hun huishouden te vernietigen.

Smartwatches voor kinderen niet veilig

Eerder dit jaar waarschuwde de Europese consumentenorganisatie BEUC via een rapport al voor de gevaren rondom smartwatches en nu heeft de Duitse overheid besloten in te grijpen. De beveiliging van de devices is ernstig ondermaats en enorm gevoelig voor hackers.

Zo kan de GPS-tracker via spoofing naar wens een andere locatie aangeven en is het in sommige gevallen mogelijk om mee te luisteren naar conversaties via de smartwatches. Zonder toestemming van alle aanwezigen is meeluisteren met gesprekken verboden in Duitsland.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie