Tencent streeft Facebook voorbij in waarde

Redactie WINMAG Pro
Hoewel Facebook groot is en tot voor kort zelfs het meest waardevolle social media-bedrijf ter wereld was, is het bedrijf voorbij gestreefd door het Chinese Tencent.

De waarde van Facebook wordt geschat op $ 519,4 miljard, een behoorlijk bedrag waarmee het bedrijf jarenlang het meest waardevolle social media-merk was en de vijfde plek innam als waardevolste bedrijf ter wereld na Apple, Alphabet, Microsoft en Amazon. Dat is echter niet meer het geval. Het bedrijf moet het doen met een zesde plek, want het is voorbij gestreefd door Tencent.

Tencent

Met een waarde van $ 534,5 miljard neemt Tencent de vijfde plek in als waardevolste bedrijf ter wereld. Hoewel de naam Tencent wellicht geen belletje doet rinkelen, heeft het bedrijf lange armen en gebruiken we allemaal wel een dienst waar Tencent mee te maken heeft.

Tencent waarde

Bron: Bloomberg

Zo is het de eigenaar van chatapp WeChat, in Azië razend populair. Tevens heeft Tencent aandelen in Activision Blizzard en zijn zij eigenaar van Riot Games, die League of Legends maken.

Ecosysteem

Het bedrijf gaat echter niet op hun lauweren rusten en hebben plannen om het WeChat-platform uit te bouwen, wat mogelijk de reden is dat ze zo in waarde zijn gestegen. WeChat heeft 770 miljoen gebruikers, wat veel potentie biedt voor andere services. Zo wil Tencent ondermeer een WeBank- en  WeGame-platform lanceren.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie