Microsoft voor de rechter gesleept wegens patentschending HoloLens

Redactie WINMAG Pro
Hoewel Microsoft al even aan de weg timmert met de HoloLens zijn patentrechtzaken tot nu toe uitgebleven. Dat verandert nu het Amerikaanse HoloTouch beweert dat Microsoft inbreuk maakt op hun patenten.

Volgens HoloTouch reikte het bedrijf in 2006 al de hand uit naar Microsoft met hun holografische technologie. In 2013 patenteerde Microsoft hun technologie. HoloTouch heeft daarna nog meermaals de samenwerking met Microsoft gezocht, maar zonder veel succes.

Microsoft HoloLens vs HoloTouch

Microsoft reageerde niet op de vraag van HoloTouch om tot een licentiedeal te komen en dus stapt HoloTouch nu naar de rechter. Interessant is dat Microsoft wel op de hoogte was van HoloTouch en hun technologie toen zij in 2013 een patent indienden voor de HoloLens, maar noemde hun technologie ‘prior art’.

Hoe dit gaat lopen voor beide partijen is niet bekend. Als HoloTouch in het gelijk gesteld wordt, zou Microsoft best eens flink in de buidel kunnen tasten. Het komt bovendien niet op een goed moment nu Microsoft flink investeert in mixed reality.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie