Breach Alerts: Firefox add-on toont je of een site een datalek heeft gehad

Redactie WINMAG Pro
Het regent datalekken lijkt het wel. Maar welke website of service heeft zijn security goed voor elkaar en welke hebben te maken gehad met een datalek? Daar is niet makkelijk achter te komen. Breach Alerts, een nieuwe add-on voor Firefox, laat je weten of een site in het verleden een datalek heeft gehad.

De add-on haalt zijn data uit de database van Have I Been Pwned en brengt een gebruiker op de hoogte of een website een datalek heeft gehad zodra deze bezocht wordt. Interessant is dat je ook meteen een veld te zien krijgt waar je je emailadres kunt invullen. Deze functie werkt nog niet, maar mogelijk kun je hiermee nagaan of jouw adres ook bij de gelekte data zit.

Breach Alerts ligt gevoelig

Bleeping Computer benadrukt dat de add-on wel gevoelig ligt. Niet gek ook, als website wil je niet dat steeds benadrukt wordt dat je ooit een datalek hebt gehad. Als de beveiliging op orde is gemaakt na het datalek kan een constante notificatie dat je een datalek hebt gehad behoorlijk impact hebben op je bezoekers tenslotte.

De add-on is nog volop in ontwikkeling en momenteel enkel beschikbaar voor Firefox Developer Edition. Meer over de add-on vind je op de GitHub-pagina van de add-on.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie