Zuid-Koreaanse Apple-kantoren bezocht door overheid

Redactie WINMAG Pro
Dat de Zuid-Koreaanse overheid nauwe banden onderhoudt met het bedrijfsleven in het Aziatische land is bekend. Het zijn echter buitenlandse bedrijven die hier last van ondervinden, zo ook Apple. De kantoren van Apple in Seoul werden deze week bezocht door de overheid in aanloop naar de lancering van de iPhone X.

Deze week lanceert de iPhone X in Azië en dat betekent dat het toestel van Apple wereldwijd verkrijgbaar is, ook in Zuid-Korea. Dat het land graag het eigen bedrijfsleven beschermt bleek deze week, toen overheidsinstanties de kantoren van Apple in Seoul bezocht.

Apple onderzocht in Zuid-Korea

Een officiële reden wordt niet gegeven, maar het heeft naar alle waarschijnlijkheid te maken met de lancering van de iPhone X en het frustreren van de lancering in Zuid-Korea. Volgens Metro is het bezoek onderdeel van een grotere zaak waarbij de wijze waarop Apple zaken doet onderzocht wordt. Zo zou Apple oneerlijke contracten aangaan met Zuid-Koreaanse leveranciers die het bedrijf een oneerlijke voorsprong geeft tegenover andere bedrijven zoals Samsung en LG.

Zuid-Korea heeft een lange historie met betrekking tot corruptie en de innige band tussen het zakenleven en de overheid. Eerder dit jaar werd Lee Jae-yong, oud-vice-president van Samsung, veroordeeld tot vijf jaar cel nadat hij schuldig werd bevonden aan meineed, verduistering en omkoping.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie