Samsung ontwikkelt accu die je smartphone in 12 minuten oplaadt

Redactie WINMAG Pro
Er is de laatste jaren al behoorlijk wat vooruitgang geboekt om smartphones en andere mobiele devices efficiënter te laten werken zodat er minder stroom verspild wordt. Toch kan het altijd beter, iets wat ook noodzakelijk is gezien het feit dat een toename aan processorkracht ook meer stroom vraagt. Samsung werkt momenteel aan een mogelijke oplossing die accu’s efficiënter maakt en de capaciteit verhoogt.

Dat doen ze door accu’s te voorzien van grafeen. Grafeen is het lichtste materiaal ter wereld, maar wel 200 keer sterker dan staal en niet onbelangrijk, een uitstekende geleider.

Graphene ball

Hoewel het nu nog vooral op theorie berust, is Samsung er in geslaagd een zogenaamde ‘graphene ball’ te ontwikkelen als basis voor accu’s. Het gebruik hiervan zou ervoor moeten zorgen dat de accucapaciteit met 45 procent toeneemt en een smartphone in 12 minuten is op te laden.

De accu wordt ontwikkeld in het Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT). Er is een paper gepubliceerd over de voortgang die Samsung maakt in de ontwikkeling van accu’s met grafeen.

Verwacht de accu echter niet in de Galaxy S9, want de ontwikkeling van dergelijke accu’s staat echt nog in de kinderschoenen. Als de nieuwe accu eenmaal van de grond komt, hebben niet alleen smartphones hier baat bij natuurlijk, ook andere mobiele devices kunnen hier gebruik van maken en de nieuwe accu’s zouden zelfs in elektrische auto’s gebruikt kunnen worden.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie