Een update voor HD-streaming volgt nog

De OnePlus 5T kan (nog) geen HD-videostreams afspelen

Redactie WINMAG Pro
Nu de OnePlus 5T uit is en behoorlijk wat aftrek kent, komen er ook mindere kanten naar buiten. Zo blijkt de smartphone geen HD-videostreams van onder andere Netflix te ondersteunen.

De OnePlus 5T is een mooie, heel mooie smartphone. Wij waren er dan ook zeer over te spreken, ondanks dat OnePlus 5-eigenaren wellicht minder blij zijn met de ietwat snelle opvolging van een nieuw toestel.

OnePlus 5T ondersteunt nog geen HD-streaming

Nu hebben gebruikers van het toestel ontdekt dat de OnePlus 5T momenteel geen HD-content kan streamen van Netflix, Amazon Prime, Google Play en andere aanbieders van videostreams. De reden is dat de OnePlus 5T, net als de OnePlus 5, geen Widevine Level 1 DRM ondersteunt, noodzakelijk voor HD-streams. Momenteel ondersteunt het toestel enkel Widevine Level 3 DRM.

Een beetje jammer is dat wel, want de combinatie van het mooie scherm en de lange accuduur maakt dat juist onderweg mediacontent bekijken het toestel erg past. Wil je toch graag HD-video oop je OnePlus 5T kijken, geen nood. OnePlus laat The Verge weten dat ondersteuning voor Widevine Level 1 DRM in de nabije toekomst volgt via een update. Wanneer kon OnePlus echter nog niet zeggen.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie