Amazon brengt Alexa en Amazon Echo-speakers naar Benelux

Redactie WINMAG Pro
De slimme assistent van Amazon, Alexa, is nu samen met de Echo Dot 2nd Gen, Echo 2nd Gen en Echo Plus verkrijgbaar in Nederland via de Duitse site van Amazon. De Nederlandse taal moet echter even wachten.

De beschikbaarheid van de speakers en de Alexa-app, die nu te downloaden is via de Play Store, volgt op het beschikbaar maken van Amazon Prime Music in Nederland. Nederland heeft zelf geen Amazon Store, maar de Duitse variant levert ook in Nederland. Naast de tweede generatie Echo-speakers zijn ook de eerste generatie Echo-speakers verkrijgbaar.

Amazon Echo en Alexa beschikbaar in Nederland

Vooralsnog is er geen ondersteuning voor Nederlands en kun je Alexa en de Amazon Echo-speakers  enkel in het Engels gebruiken. Ook heb je niet de beschikking over bepaalde functies die ze in de VS wel hebben, meldt GadgetGear. Aankopen doen via Amazon is bijvoorbeeld niet mogelijk en ook het opvragen van verkeersinformatie is niet mogelijk. Of en wanneer de Nederlandse taal beschikbaar komt is maar de vraag, dus voorlopig kun je enkel in het Engels converseren.

De Amazon Echo Dot 2nd Gen is verkrijgbaar voor € 34,99,- op de Duitse website van Amazon. Tevens is de speaker verkrijgbaar bij diverse importeurs in Nederland.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie