Software: Parallels Desktop 13

Redactie WINMAG Pro
Parallels gaat al even mee in het mogelijk maken van cross-platformgebruik van software waarbij native niet ondersteund wordt. De software is inmiddels aangekomen bij versie 13.
Met Parallels draai je je Apple device in een handomdraai om in een Windows-device of elk ander OS. Dat ging altijd al redelijk makkelijk, maar nu is het voor iedereen doodsimpel.

Met Parallels breidt je macOS uit met alles wat Windows te bieden heeft. Nieuw zijn onder andere de functie om picture-inpicture verschillende VM’s naast elkaar te draaien. Ook nieuw: de single applicatie-functie waarmee je in staat bent om een Windowsapplicatie op te starten vanuit macOS. Parallels Desktop 13 biedt Mac Touch Bar-integratie. Wie het Windows startmenu of bureaublad gebruikt, kan in Parallels Desktop 13 via de Touch Bar werken met onderdelen die aan de taakbalk zijn vastgemaakt. Daarnaast is het mogelijk om Cortana in te schakelen, taakbeheer te openen en instellingen aan te passen.Indien de standaard set aan functietoetsen niet genoeg is, kunnen er andere Windowstoepassingen naar wens toegankelijk worden gemaakt via veelgebruikte Touch Bar-acties.

Hoewel er vooral onder de motorkap verbeteringen zijn doorgevoerd, laat Parallels zien hoe gemakkelijk het is om een virtuele omgeving in macOS op te zetten. Leuk is ook dat Parallels, meer nog dan Apple eigenlijk, laat zien wat er mogelijk is met de Touch Bar van Apple. Kers op de taart is de Toolbox, waarvan je niet wist dat je deze eigenlijk nodig hebt en die continu wordt geüpdatet door Parallels met nieuwe tools.

Prijs: € 79,99
Info: parallels.com

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie