Intel reageert op security-lek binnen haar CPU’s

Redactie WINMAG Pro
Intel heeft geen goede week. Na een artikel op The Register waarin een fout in het design van haar processors zou leiden tot een ernstig security-lek is het bedrijf genoodzaakt te reageren.

Het lek is een ontwerpfout wat betekent dat deze enkel opgelost kan worden door aanpassingen van de kernels van Linux en Windows. De oplossing zou volgens The Register leiden tot een verlaging van performance, mogelijk oplopend tot 30 procent. Niet gering, waar gebruikers logischerwijs dus ook niet blij mee zijn.

Intel reageert

In een persbericht heeft Intel gereageerd op het lek. De reactie is vooral bedoeld om de zaak te sussen. Zo ontkent Intel ondermeer dat een oplossing van het probleem niet zal leiden tot verlies in performance. Ook zegt Intel dat het probleem niet exclusief een Intel-CPU-probleem is. Zo werkt Intel samen met AMD en ARM aan een oplossing, aldus het persbericht.

Het security-lek in de CPU’s, die bekend staan als Spectre en Meltdown, zou het mogelijk maken om middels kwaadaardige code het kernelgeheugen van systemen te lezen. Cloud-providers reageren inmiddels ook op de zaak, waarbij Amazon aangeeft dat de meeste VM’s binnen haar service geen hinder ondervinden van het lek.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie