Achtergrond: Zo bereid je de security binnen je organisatie voor

Redactie WINMAG Pro
Een goede IT-beveiliging in je organisatie begint bij je mensen. Dan komt een securitytraining goed van pas, zeker als je ze laat specialiseren op een bepaald gebied. TSTC biedt een scala aan security-opleidingen waarvan wij er vijf voor je uitlichten.

CIPP/M
Certified Information Privacy Manager

CIPM is dé internationaal erkende certifi cering op het gebied van privacymanagement. Binnen de training leer je hoe je Europese en lokale wet- en regelgeving binnen een organisatie toepast in een privacy officer- of managerrol. TSTC verzorgt deze training als eerste opleider volgens een open-rooster. Naast meer flexibiliteit zijn je belangrijkste voordelen een kleinere groepsgrootte met meer ruimte voor interactie en de garantie op een Nederlandstalige zeer ervaren trainer die kennis heeft van de lokale Nederlandse privacysituatie zoals de Wbp. Na de training is het optioneel mogelijk examen te doen en de bijbehorende CIPM-titel te behalen.

Duur training: 2 dagen, klassikaal

CDPO
Certified Data Protection Officer

De CDPO-training stelt je in staat een compliance framework in je organisatie te implementeren en managen met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens en andere gevoelige informatie zoals omschreven in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)/General Data Protection Regulation (GDPR). Je leert bestaande privacy policies, procedures, werkinstructies, formulieren en privacy impact assessments beoordelen en aanpassen bij de begeleiding van organisaties richting de adoptie van de AVG/GDPR. Het theoretische deel bestaat onder meer uit praktijkvoorbeelden en toepasbare vraagstukken. De praktijkoefeningen zijn gebaseerd op realcase scenario's.

Duur training: 5 dagen, klassikaal

CISSP
Certified Information Systems Security Professional

De CISSP-certificering van (ISC)2 wordt tegenwoordig als vereiste beschouwd bij een breed scala aan functies in de (IT) informatiebeveiliging. De kracht van CISSP is de complete ‘overview’ van alle facetten waar je als informatiebeveiliger direct of indirect mee te maken hebt. De CISSP CBK (Common Body of Knowledge) bestaat uit acht domeinen en bevat een uitgebalanceerde combinatie tussen beleid en techniek. Dit maakt een CISSP-training interessant voor zowel technisch als tactisch of strategisch georiënteerde securityspecialisten. Een CISSP-training bij TSTC bestaat uit drie delen die je elk op hun eigen manier helpen bij het behalen van de certificering: een intakegesprek en zelfstudie, een vijfdaagse klassikale training en een voorbereiding op het examen.

Duur training: 5 dagen (klassikaal); zelfstudie

CEH
Certified Ethical Hacker

In de Certified Ethical Hacker (CEH) training leer je de beveiliging van een organisatie te bekijken (en testen) door de ogen van een hacker. Ondanks alle inspanningen om een applicatie of netwerk te beveiligen, blijken hackers toch steeds weer in staat om kritische informatie bij organisaties te ontfutselen. Met de kennis en opgedane vaardigheden ben je na de training tevens in staat om je eigen netwerk of applicatie op kwetsbaarheden te testen. Dit maakt CEH in tegenstelling tot de meeste securitytrainingen een offensieve training die je kijk op beveiliging zal verbreden. Certified Ethical Hacker is tevens de eerste training die je zult volgen wanneer je jezelf wilt ontwikkelen tot penetratietester.

Duur training: 5 dagen inclusief examen, klassikaal

ISO 27001/27005/31000
Certified Risk Manager

Met de ISO/IEC 27001-standaard is het voor een organisatie mogelijk om aan bijvoorbeeld klanten aan te tonen dat het gehanteerde ISMS (Information Security Management System) voldoet aan alle normeisen op het gebied van informatiebeveiliging. Op basis van risico-analyses worden de voor de organisatie gewenste (27002) controls geselecteerd en geïmplementeerd. Een onafhankelijke 27001-auditor beoordeelt uiteindelijk of de implementatie aan alle eisen voldoet. De ISO 27001 is op te volgen met een ISO 27005- en ISO 31000-training tot verdere verdieping als risk manager.

Duur training: 3 dagen, klassikaal

Meer weten over de cursussen en trainingen die TSTC verzorgt? Kijk dan op tstc.nl

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie