Elegante 2-in-1

Review: ASUS ZenBook Flip S (UX370UA)

Redactie WINMAG Pro
Sinds 2011 gooit ASUS hoge ogen met zijn ZenBook-lijn. Het credo wat ASUS lijkt te hanteren voor deze devices is: handzaamheid, functionaliteit en schoonheid. Dat was bij de eerste ZenBook zo, en is ook het geval bij de nieuwste ZenBook 2-in-1, de ZenBook Flip S UX370UA.

ASUS benadrukt dat de nieuwste ZenBook Flip één van de dunste ter wereld is en dat kunnen we enkel beamen. Het apparaat is slechts 10,9mm en weegt een fractie meer dan 1,1KG. Dat zijn mooie cijfers voor een apparaat met specificaties die in het hogere segment zitten. Hoewel de ZenBook Flip S in meerdere configuraties beschikbaar is, heeft ons testmodel een Intel Core i5-CPU van 2,5GHz en 8GB aan intern geheugen. Qua opslag heb je 256GB tot je beschikking. Meer dan prima om goed op te kunnen werken.

Behuizing

De behuizing is van hoogwaardig aluminium, door ASUS de mooie en discrete kleur Royal Blue gegeven, met een dunne gouden rand die display en keyboard scheidt. Dit design is door het hele apparaat doorgevoerd wat de notebook ook voor het oog een prettige verschijning maakt.

Opvallend zijn overigens de ErgoLift-scharnieren. Die stellen je in staat de notebook zonder moeite in elke stand te zetten die je maar wil. Bovendien zijn ze dun en mooi verwerkt in de behuizing. Hoe je ook werkt, de scharnieren steken nooit uit het ontwerp van de notebook en blijven stevig, en dat hebben we, zeker bij 2-in-1-systemen, weleens anders gezien.

Poorten en fingerprintscanner

Qua poorten heb je aan beide kanten een USB-Cpoort plus een microfoon- en headphone-poort aan de linkerkant. Opvallend: aan de rechterkant vind je de powerknop plus volumeknoppen, waarmee ASUS echt heeft gedacht aan mensen die het apparaat vooral in tabletmodus gebruiken.

Mooi is hoe ASUS de fingerprintscanner in de ZenBook Flip S heeft verwerkt. Deze bevindt zich ook aan de zijkant en is uiterst dun, maar wel accuraat. We hopen dat dit veel navolging vindt, want ruimte hiervoor opofferen op het keyboard zelf hoeft dus niet.

Display

Het display betreft een 13.3-inch scherm met backlit LED en een resolutie van 1920 x 1080, hoewel er ook een versie beschikbaar is met een 4K-display. Wat kleuren en inkijkhoeken betreft heb je niets te klagen, die zijn uitzonderlijk goed.

ASUS ZenBook Flip S

Werken zoals jij wilt

Zoals gezegd kun je de notebook in elke positie die je wenst zetten. Een tent-modus bijvoorbeeld, om collega’s iets te verduidelijken, of tabletmodus om notities mee te maken met de ASUS-pen. Dat werkt allemaal prima, hoewel de (onterechte) angst voor het beschadigen van het keyboard blijft wanneer we het apparaat neerleggen in de tabletmodus. Maar goed, we begrijpen dat het slanke design van de notebook een retracting-systeem niet toelaat, dus we kunnen er ook niet echt over vallen.

Over de toetsen gesproken, het keyboard typt heerlijk, met een 1mm travel voor de toetsen. Ook het touchpad, dat opvallend groot is voor het formaat van het device, doet prima zijn werk. De accu houdt het ongeveer 11 uur vol, maar dat is bij gemiddeld gebruik. Werk je op volle kracht, reken dan om en nabij de acht uur. Erg? Nee, want het systeem ondersteunt snelladen, dus binnen een klein uur heb je de accu tot 60 procent opgeladen.


ASUS ZenBook Flip S (UX370UA)

We spreken veel vaker dan voorheen over design in notebooks. Logisch, want praktisch alle fabrikanten snappen tegenwoordig dat het oog ook wat wil. ASUS was echter een van de eerste die met de ZenBook strak en uitgekiend design in de praktijk bracht en houdt die vlag hoog met het nieuwste model. Dat in combinatie met goede specificaties en een lichte, maar duurzame behuizing, maakt de ZenBook Flip S de 2-in-1 waar je niet omheen kunt.

Prijs: vanaf € 1199,-
OS: Windows 10 Home
CPU: Intel Core i5-7500U 2,5GHz
Display: 13.3” LED-backlit Full HD; 1920 x 1080
RAM: 8GB
Storage: 256GB SSD
Afmetingen: 31.3 x 21.8 x 1.09 cm
Gewicht: 1.1 kg
Info: asus.com

ASUS ZenBook Flip S (UX370UA)

8,9 uit 10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie