Microsoft Meltdown- en Spectre-patch voor AMD-computers maakt Windows unbootable

Redactie WINMAG Pro
Fabrikanten doen hun uiterste best om zo snel mogelijk de kwetsbaarheden ontstaan door Meltdown en Spectre te patchen. Dat gaat helaas niet helemaal vlekkeloos, zo merkten Windows-gebruikers met AMD-systemen.

De patch die Microsoft heeft uitgebracht en die ondermeer de kwetsbaarheden ontstaan door Meltdown en Spectre zou moeten aanpakken, blijkt voor problemen te zorgen onder gebruikers van AMD-systemen. Zo zouden systemen die draaien op AMD CPU’s ervoor zorgen dat Windows niet meer opstart na installatie van de patch. Microsoft heeft distributie van de patch onder AMD-systemen stopgezet.

Microsoft zoekt oplossing samen met AMD

Inmiddels werkt Microsoft nauw samen met AMD om een oplossing voor het probleem te zorgen. Volgens Microsoft heeft het probleem kunnen ontstaan doordat AMD haar documentatie niet op orde heeft en sommige chipsets niet voldoen aan wat er in de documentatie vermeld staat.

Gebruikers die de patch hebben geïnstalleerd en hun systeem niet meer kunnen opstarten kunnen terecht op de support-website van Microsoft.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie