Weet waar je staat met de Content Ranking Index van Webtexttool

Redactie WINMAG Pro
Hoewel niet een end all-toverwoord, is goede content die SEO-wise helemaal klopt op je website belangrijk om binnen Google te scoren. Webtexttool helpt je hierbij door teksten te optimaliseren op SEO-vlak, maar met de Content Ranking Index (CRI) ook waar je staat met betrekking tot je concurrenten en welke steekwoorden belangrijk zijn voor jouw business.

Wanneer je de content op een website beheerd weet je: er zijn steekwoorden die jouw website en de content die je hierop aanbiedt bepalen. Ze definiëren je content en daarmee jouw organisatie, dus ook hoe je gevonden wilt worden. Lastig, want hoe controleer je of jouw content wel scoort op de door jouw gekozen woorden?

De Content Ranking Index van Webtexttool

Webtexttool biedt al veel functionaliteiten ter optimalisatie van je teksten en de CRI is daarop een mooie aanvulling. De functie werkt erg intuïtief. Je maakt zelf een index aan en geeft die een naam binnen Webtexttool. Vervolgens geef je het domein op die je wilt indexeren en het land waarbinnen je deze wilt indexeren.

Let op je woorden

Vervolgens komt het belangrijkste deel van de CRI: het kiezen van de juiste woorden of frasen. Je kunt er tot 30 opgeven binnen Webtexttool.

Onthou: de CRI controleert hoe zichtbaar jouw site is op deze woorden. Het is dus belangrijk goed na te denken over de woorden en of deze wel of niet past bij de business waarbinnen je opereert. Kom je er niet uit, dan kun je optioneel je keyword laten analyseren of synoniemen zoeken, functionaliteiten die Webtexttool ook biedt!

Jij en de competitie

Er is geen markt zonder goede competitie. Toch, deze wil je voor blijven natuurlijk, dus kun je optioneel vijf concurrerende websites invullen om te kijken hoe jij je verhoudt tot hen wat betreft vindbaarheid op de door jou gekozen woorden.

Content Ranking Index

Rapportage

Afsluitend kun je Webtexttool de index laten updaten en hierover laten rapporteren. Handig, want zo hou je in het oog hoe je het doet en wat je moet doen om je score te verbeteren. Uiteraard is de index naar wens aan te passen wanneer je wilt.

Meer over Webtexttool, de CRI en andere functionaliteiten vind je op de officiële website.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie