Facebook test downvoting voor publieke pagina’s

Redactie WINMAG Pro
Al jaren wordt er door Facebook-gebruikers gevraagd om een downvoting-systeem op Facebook, vergelijkbaar met Reddit. Verder dan een set emoji’s en een disagree-knop in privéberichten kwam het tot nu toe echter niet. Toch test het bedrijf een dergelijke knop nu.

Facebook test momenteel namelijk een downvote-knop voor publieke pagina’s in de VS. Het is een kleine test waarbij slechts 5 procent van Android-gebruikers in de VS betrokken zijn. Facebook benadrukt dat het geen ‘dislike’-knop is. Bovendien kunnen gebruikers niet zien hoeveel downvotes een bericht heeft gekregen.

Downvoting op Facebook

Facebook blijft vasthouden aan het idee dat een downvote-knop niet past bij de community waar het bedrijf aan vast wil houden. De test die Facebook nu draait is dan ook bedoeld om Facebook meer informatie op te leveren over welke content mensen aanstootgevend vinden en zo de interactie tussen gebruikers te bevorderen. De kans dat we daarom een downvote-knop in de nabije toekomst kunnen verwachten is daarom ook bijzonder klein.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie