Oorzaak van Apple Watch-noodoproepen onbekend

Redactie WINMAG Pro
In recente maanden komen er steeds meer berichten naar buiten over de Apple Watch die op onverklaarbare wijze noodoproepen maakt. De oproepen worden voornamelijk gedaan vanuit reparatie- en refurbishcentra in de VS.

Sinds oktober worden er sinds oktober vorig jaar dagelijks ongeveer 20 noodoproepen gedaan vanuit een reparatiecentrum van Apple in Elk Grove, Californië. Hulpverleners horen gepraat over Apple devices en reparaties op de achtergrond, maar de oproepen lijken niet gedaan te worden door een persoon.

Hoe de oproepen dan gedaan worden is een raadsel. De nieuwste Apple Watch heeft in bepaalde modellen ook 4G-connectiviteit waarmee de noodoproepen gedaan kunnen worden, maar hoe dit precies in zijn werk gaat is dus niet bekend.

Apple op de hoogte

De noodroepen vanuit Elk Grove is niet het eerste incident, want ook in Ottawa County, Michigan, worden meldingen gemaakt van valse noodoproepen door Apple devices. Apple is op de hoogte van de incidenten en reageert als volgt: ‘We zijn op de hoogte van de 911-oproepen vanuit Elk Grove. We werken nauw samen met de lokale autoriteiten om dit te onderzoeken en er zorg voor te dragen dat dit ophoudt.’

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie