Drie nieuwe smartphones van ASUS: ZenFone 5-serie

Redactie WINMAG Pro
ASUS CEO Jerry Shen heeft vandaag de gloednieuwe ZenFone 5 Series onthuld, tijdens een speciaal evenement in de Italian Pavilion op MWC 2018 in Barcelona.

De line-up bevat de ZenFone 5 Lite, ZenFone 5 en ZenFone 5Z, drie prestatiegerichte smartphones.

ZenFone 5Z en ZenFone 5

ZenFone 5Z is een 6,3-inch, volgende-generatie, dual-camera smartphone voorzien van een volledig-scherm display met 90 procent screen-to-body ratio – en dit alles in een behuizing van 5,5 inch. Het is het allereerste ZenFone-model wat het Snapdragon 845 Mobile Platform met AIE bevat, een derde-generatie AI-platform dat de Hexagon 685 Vector DSP, Adreno 630 Graphics, en Kryo 385 CPU bevat.

ZenFone 5Z heeft verder een Snapdragon X20 Gigabit LTE-modem en levert snelheden die de gigabit-barrière overschrijden voor een 'draadloze kabel'-ervaring, naast geïntegreerde 2x2 802.11ac wifi en Bluetooth 5 voor ultrazuinige draadloze oortelefoons.

De ZenFone 5Z bevat tot maximaal 8GB RAM en 256GB ROM, waardoor prestaties gecombineert worden met energiezuinigheid voor een lange batterijduur.

ZenFone 5 combineert mooi design met een dual-camera systeem en wordt aangedreven door het nieuwste Snapdragon 636 Mobile Platform. Voor een directe boost aan extra kracht is er de exclusieve ASUS AI Boost – beschikbaar op ZenFone 5 en ZenFone 5Z – welke prestaties voor games en andere veeleisende taken optimaliseert.

ZenFone 5Z en ZenFone 5 zijn voorzien van dual-camera systemen die zich aanpassen en leren, waardoor ze continu perfecte foto’s kunnen leveren. De nieuwste Sony IMX363-sensor met grote 1,4µm pixels, lens met een groot f/1.8-diafragma, 120°-groothoek tweede camera, four-axis optical image stabilization (OIS) en AI-ondersteunde camerafeatures – waaronder AI Scene Detection voor zestien verschillende scènes en objecten, AI Photo Learning, Real-time Portrait en Real-time Beautification – zorgen ervoor dat ZenFone 5Z en ZenFone 5 creativiteit stimuleert en de gebruiker in staat stelt om op het onderwerp van de foto te concentreren in plaats van op de camera.

ZenFone 5 Lite

ZenFone 5 Lite is een stijlvolle 6"-smartphone die is voorzien van een uniek vier-camera systeem, met zowel voor als achter een hoge-resolutiecamera en een groothoekcamera. ZenFone 5 Lite neemt de beperkingen op fotografische creativiteit weg met een hoge-resolutie hoofdcamera – 20MP Sony voor, 16MP achter – en een tweede 120°-groothoekcamera voor en achter. In tegenstelling tot concurrerende systemen werkt elke camera elke keer afzonderlijk, wat zorgt voor perfecte selfies, wefies, landschapsfoto’s, portretfoto’s, of groepsfoto’s.

Het 6-inch Full HD+ IPS-display heeft een Full View 18:9-beeldverhouding en een dunne bezel, waardoor de zakformaat ZenFone 5 Lite net zo compact is als een standaard 5,5 inch-smartphone.

Aangedreven door het Snapdragon 630 Mobile Platform, combineert de ZenFone 5 Lite prestaties, geoptimaliseerde energiezuinigheid en een 3300mAh-batterij met geavanceerde veiligheids- en gemaksfeatures – waaronder NFC, SIM/MicroSD-kaarthouder met drie slots, snelle gezichtsvergrendeling en vingerafdruksensor.

Prijs en beschikbaarheid

De datum waarop de ZenFone 5Z verkrijgbaar is, is nog niet bekend. De verwachte prijs betreft €499,-. Van de ZenFone 5 is ook nog niet bekend wanneer deze beschikbaar zal zijn; het toestel krijgt een verwachte prijs van €399,- mee. De ZenFone 5 Lite gaat hoogstwaarschijnlijk ook €399,- kosten, ook hiervan is nog niet bekend wanneer deze beschikbaar zal zijn.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie