Beveiligingscamera voor binnen en buiten

Review: NETGEAR Arlo Pro 2

Redactie WINMAG Pro
Het Arlo-platform van NETGEAR is nog relatief jong. Toch zet NETGEAR haar schouders onder dit platform door regelmatig met uitbreidingen en verbeteringen te komen. Zo gingen wij aan de slag met de Arlo Pro 2.

De eerste generatie Arlo-camera’s maakten best indruk. Het gebruiksgemak gecombineerd met de functionaliteit die een beveiligingscamera biedt, maakte van de Arlo een aantrekkelijk alternatief voor iedereen die geïnteresseerd is om een object of ruimte te beveiligen.

De nieuwe generatie Arlocamera’s bouwt voort op wat de eerste generatie zo’n prettige camera maakte. Toch is het niet ‘slechts een update’, de Arlo Pro brengt genoeg nieuws om daadwerkelijk van een opvolger te spreken.

Specificaties

De Arlo Pro 2 bestaat uit een basisstation en tenminste één camera (natuurlijk). Leuk is dat NETGEAR verschillende configuraties uitbrengt waarbij je kunt kiezen uit twee, drie of vier camera’s. Tevens kun je er natuurlijk altijd nog voor kiezen om later op te schalen met extra camera’s. Het basisstation biedt een 2,4 GHz 802.11n-netwerkverbinding waarmee de camera’s in verbinding staan met het basisstation. Verder vind je twee USB-aansluitingen op het basisstation waarmee je ruimte hebt om externe opslag te gebruiken. Aan de bovenkant van het station vind je een sync button en aan de voorkant indicatorlampjes voor de stroom, het netwerk en gesyncte camera’s.

De camera’s bieden je 1080p HD-beeld en tweewegsaudio, en zijn ook buiten te gebruiken. De camera’s kennen een infraroodsensor en zijn daarmee dus prima in staat om ‘s nachts beweging te detecteren en beeld hiervan op te slaan. Niet een kleine feature, zeker niet wanneer je deze functie minutieus instelt wat gemakkelijk gaat via de app.

Via een oplaadbare accu voorzie je de camera’s van stroom. Eventueel kun je ervoor kiezen om de camera’s met een Micro-USB-snoer aan de stroom te leggen wanneer je deze binnen wilt gebruiken. Dit is niet enkel bedoeld voor constante stroomvoorziening, want je krijgt er functionaliteiten bij die je niet kunt gebruiken wanneer de camera’s gebruik maken van de accu: Activity Zones en Look Back. Over deze functies vind je verderop meer informatie.

NETGEAR Arlo Pro 2

Installatie

Net als de eerste Arlo is de installatie van de Arlo Pro 2 ook een kwestie van uitpakken, inpluggen detecteren en klaar. In praktijk betekent dit dat je het basisstation aansluit op je netwerk waarna je de camera, of camera’s wanneer je er meerdere hebt, synchroniseert met dit basisstation. Vervolgens installeer je de app op je smartphone of ga je naar de browser voor de dedicated Arlo-website. Hier registreer je de camera op je account en kun je de camera’s naar wens configureren. Een eitje dus, iets waar NETGEAR trouwens hoog op inzet de laatste maanden. Elk device van NETGEAR, of het nu om een switch of een router gaat biedt simpliciteit voor diegenen die willen dat het ‘gewoon werkt’, terwijl er functionaliteiten beschikbaar zijn voor techies die kostte wat het kost alles uit het apparaat willen halen wat ze installeren en deze geheel naar hun hand willen zetten.

Mounten waar je wilt

Bij de Arlo Pro 2 worden er weer magnetische mounts geleverd. Heb je hier nog niet eerder mee gewerkt dat verbaas je je ongetwijfeld over hoe clever dit eigenlijk in elkaar zit. Je ‘klikt’ de camera simpelweg met de uitsparing aan de achterkant op de mount. De camera verplaats je over de mount totdat deze in een positie zit waarin je deze wilt hebben. Je hoeft de camera’s dus niet meer te bevestigen met schroevendraaier en schroef, maar verplaatst ze gewoon met de hand wanneer en waar je maar wilt.

Hoewel een standaard Arlo Pro 2-installatiepakket met ‘normale’ ronde mounts geleverd worden, zijn er ook aparte mounts bij NETGEAR leverbaar om de camera bijvoorbeeld op het plafond te monteren.

Functionaliteiten

De Arlo Pro 2 werkt in tandem met de Arloapp, Hierin registreer je je systeem en houd je live de camera’s in de gaten. De app houdt tevens bij of er updates voor je basisstation en camera’s zijn die je met een druk op de knop kunt installeren.

Interessant is de veelzijdige wijze hoe je het systeem kunt gebruiken. Naast de ‘gewone’ cameramodus ondersteunt de camera ook tweewegsaudio, bewegingsdetectie en kun je als je wilt een geluidssignaal op het systeem instellen om te waarschuwen of af te schrikken.

Dat instellen werkt allemaal prima via de Arloapp. Hiermee stel je bijvoorbeeld de helderheid van het beeld in of de gevoeligheid waarmee de camera beweging detecteert. De functies zijn te combineren met de modi die NETGEAR je biedt wat een hele range aan mogelijkheden opent. Denk bijvoorbeeld aan een schedule die je aan de camera hangt om enkel actief te zijn op gezette tijden, of het opzetten van een geofence waarmee je bepaalde modi activeert wanneer een GPS-signaal een vooraf ingestelde zone betreedt of deze verlaat.

Wat veel mensen zal aanspreken is de Look Back-functie. Hiermee krijg je enkele seconden te zien vooraf aan de detectie van beweging. Dit doet de Arlo Pro 2 door gebruikmaking van de buffer wanneer video wordt opgenomen. Handig, dit geeft je video immers context en het geeft je een idee of de situatie al dan niet alarmerend is.

Uitbreiden

Standaard nemen de camera’s enkel korte clips op, gebaseerd op de regels die jij vooraf hebt ingesteld. Dat bespaart natuurlijk accustroom en zorgt ervoor dat je niet hele uren aan video hoeft door te spitten om na te gaan wat de camera’s hebben gedetecteerd. Je krijgt bij het gratis abonnement 7 dagen video-opslag in de cloud tot aan 1 GB voor vijf camera’s, wat meer dan genoeg is voor gemiddelde gebruikers. Wil je uitbreiden, dan is er ook een premium- en elite-plan voor thuisgebruikers, en een advanced-, professional- en enterprise -plan beschikbaar voor zakelijke gebruikers.

Met andere woorden: zowel consumenten als zakelijke gebruikers kunnen prima uit de voeten met de diverse pakketten aan Arlo’s die NETGEAR aanbiedt en de diverse abonnementsvormen waarvoor gekozen kan worden.

Slimme beveiliging op recept

Daarmee houdt het niet op, want NETGEAR heeft de Arlo Pro 2 volledig compatible gemaakt met If This Then That. Tevens is het systeem compatible met Amazon's Alexa, Wink, Smartthings en Stringify. In de praktijk betekent dit dat je het Arlo Pro 2-systeem zo kunt integreren in je smart netwerk en er gericht recepten op kunt loslaten om een slim beveiligingssysteem op te zetten.

Een glimp in de toekomst

Hoewel er in Amerika al gebruik gemaakt wordt van Arlo Smart, konden we de functie nog niet in onze app ontdekken. Jammer, maar wat niet is kan nog komen. Met Arlo Smart maakt de camera onderscheid in dieren, mensen en voertuigen. Dit betekent dat je effectief meldingen kunt laten sorteren en nooit, of tenminste amper, ongewilde alerts binnenkrijgt.


NETGEAR Arlo Pro 2

Niet zomaar een update, dat is het eerste wat bij ons opkomt na het testen van de NETGEAR Arlo Pro 2. Want naast een grafische update zijn ook de functionaliteiten onder handen genomen. Desondanks is het systeem nog steeds makkelijk in gebruik en door iedereen te installeren. Gemak dient de mens, en NETGEAR dient zijn klanten. Aanrader!

Prijs: vanaf € 619,99
Connectiviteit: wifi
Integratie: Amazon Alexa, IFTTT, Wink, Smartthings en Stringify
Field of View: 130 graden
Resolutie: 1080p
Storage: Cloud
Notificaties: Email, Push, Text, Call
Functionaliteiten: zoomen, alarm, bewegingsdetectie, infrarood, tweewegsaudio
Info: netgear.com

NETGEAR Arlo Pro 2

9,1 uit 10

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie