Gerucht: Apple laat de notch van de iPhone X weg op nieuwere modellen

Redactie WINMAG Pro
Hoewel de iPhone X nog gloednieuw is, zou Apple voornemens zijn om de zowel gehate als geliefde notch op het toestel weg te laten van toekomstige toestellen.

Dit beweert het Zuid-Koreaanse Electronic Times. De publicatie kon niets bevestigen qua specificaties, maar beweerd wel dat toekomstige iPhones voorzien zullen worden van een volledig vullend display zonder de notch zoals we deze kennen van de iPhone X.

Sensoren

Probleem is dat in de notch op dee iPhone X op dit moment verschillende sensoren zijn bevestigd, iets waar Apple dan een andere plek voor zou moeten vinden. BFR ziet als mogelijkheid dat Apple minuscule gaten in het OLED-display maakt waarachter de sensoren schuilen. Ook is het mogelijk de de gehele bezel aan de bovenkant van toekomstige toestellen iets groter wordt zodat de sensoren daarin geplaatst kunnen worden.

Ondertussen vallen iPhone X-verkopen terug. De prijs is een factor, maar ook de specificaties van oudere modellen die nog prima voldoen zijn een reden voor mensen om niet te upgraden. Dat lijkt erop te wijzen dat mensen wachten op de nieuwe modellen die Apple dit najaar waarschijnlijk introduceert.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie