Twee veelzijdige LG-monitoren voor elk kantoor

Redactie WINMAG Pro
Een kantoor zonder monitoren is lastig voor te stellen. Zelfs bedrijven waarbij iedereen op een (eigen) laptop werkt, stellen vaak monitoren beschikbaar voor het comfort van de werknemers en de extra mogelijkheden die het biedt. Onlangs heeft LG twee nieuwe monitoren uitgebracht die in elk kantoor en zelfs in de wachtruimte hun mannetje staan.

De twee nieuwe monitoren van LG, de 24BK550Y-B en 27BK750Y-B, zijn allebei IPS-monitoren, wat ervoor zorgt dat de kleuren in elke hoek goed worden weergegeven. Hierdoor zijn ze ideaal om te gebruiken als tweede monitor, dat je in een hoek naast je hoofdmonitor gebruikt. Ook zijn de monitoren hierdoor goed te gebruiken wanneer je met meerdere mensen naar het scherm moet kijken en ben je ervan gegarandeerd dat iedereen die bijvoorbeeld in een wachtkamer zit alle beelden in de correcte kleuren ziet.

Ook komen beide monitoren met de gratis on-Screen Control software, waarmee split-screen werken mogelijk wordt. Deze software biedt verschillende mogelijkheden om je scherm op te delen en is werkelijk een genot om mee te werken.

24BK550Y-B

De 24BK550Y-B is de kleinste monitor van de twee, maar doet zeker niet onder van zijn grote broer. Deze 24 inch monitor heeft een handige bevestiging waarop je een mini-PC kunt bevestigen. Zo heb je altijd de pc bij je monitor, waar je deze ook ophangt, en heb je geen gepuzzel met kabels.

Dit is niet alleen ontzettend handig voor kleine kantooren presentatieruimtes, maar kan ook goed dienen in de wachtruimte, zowel voor entertainment als device waar klanten zich kunnen registreren zodat ze snel en efficiënt geholpen kunnen worden.
veelzijdige monitoren voor elk kantoor
Ergonomie staat bij LG hoog in het vaandel en deze monitor is dan ook ontwikkeld om voor optimale comfort te zorgen. Zo biedt de 24BK550Y-B de mogelijkheid om 40 graden naar voren of achteren te kantelen, kan deze 180 graden draaien en kan je zonder moeite het scherm 90 graden kantelen zodat het scherm rechtop staat. Ook kan de monitor makkelijk in hoogte versteld worden, twee kanten op pivoteren en is het dankzij de muurbevestiging mogelijk om de monitor van je bureau te verplaatsen en aan de muur te hangen.

Ook zit bij de 24BK550Y-B de adapter ingebouwd, zodat je niet nog zo'n grote klomp hoeft weg te werken als je de monitor het geplaatst. Hierdoor wordt niet alleen ruimte bespaard op bureaus, maar dit zorgt er ook voor dat de bureaus er een stuk opgeruimder uitzien, wat (bij de meeste mensen) hun werk ten goede komt. Mocht je de monitor liever niet op je bureau plaatsen maar ergens willen ophangen, dan is de ingebouwde adapter helemaal een uitkomst, omdat je nu de kabel subtiel kan wegwerken in een kabelgoot en niet nog een grote klomp onder je scherm hebt hangen.
Goed Getest 7
Adviesprijs € 179,-
Scherm 23.8 inch IPS-paneel
Contrast 1000:1
Helderheid 250 cd/m2
Kijkhoek 178 graden

27BK750Y-B

De 27BK750Y-B is met 27 inch het grotere, en iets stijlvollere, broertje van de 24BK550Y-B. Deze monitor is in de diameter 3 inch groter dan de 27BK750Y-B, maar deelt de resolutie van 1080x1920. Met alle praat over 4K kan je je afvragen of 1080x1920 nog wel van de tijd is, maar als je echt verschil in beeldkwaliteit wil ervaren, moet je wel heel dicht op het scherm zitten. 

Deze nieuwe monitor heeft een stijlvol ontwerp met aan drie kanten een minimale rand. Aan de zijkanten en aan de bovenkant is de bezel minimaal 1.3mm (en slechts 6.5mm als het scherm aanstaat) waardoor je sneller helemaal ondergedompeld wordt in het beeld. Ook voegen deze kleine randen een vleugje esthetiek toe. 
veelzijdige monitoren voor elk kantoor
Net als het kleine broertje is de 27BK750Y-B ontworpen met comfort in het achterhoofd en ook deze monitor eenvoudig worden gezwenkt, gedraaid en gekanteld zodat je altijd zo comfortabel mogelijk kan werken. Ook kan deze monitor eenvoudig aan de muur bevestigd worden.

Heb je niet genoeg aan één monitor, dan biedt de 27BK750Y-B ook verschillende oplossingen, zoals de ingebouwde Daisy Chain. Zo kan je de monitor makkelijk doorlussen en zo je beeldscherm uitbreiden of dupliceren. 

Eén van de makkelijkste manieren om energie te besparen is het écht uitzetten van je elektronica en deze dus niet op standby laten staan. Dit klinkt makkelijk, maar als je tientallen werknemers hebt die allemaal de hele dag af en aanlopen, blijven er zo onopgemerkt beeldschermen energie verbruiken. De 27BK750Y-B is uitgerust met een zogenaamde DC Off Watt-functie, die energieverbruik minimaliseert. En hoe meer monitors hier aan worden toegevoegd, hoe efficiënter de besparing. Goed voor het milieu en voor je portemonnee. Sowieso zijn beide monitoren ook geschikt voor de groene ondernemer; zowel de 27BK750Y-B als de 24BK550Y-B zijn gegarandeerd PVC-vrij.

24BK550Y-BAdviesprijs € 299,-
Scherm 27 inch IPSpaneel
Contrast 1000:1
Helderheid 250 cd/m2
Kijkhoek 178 graden
Info lg.com

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie