WINMAG #100: Ewent Encrypted Hard Disk Enclosure

Redactie WINMAG Pro
Ben je veel onderweg voor werk, dan is de kans groot dat je externe opslag bij je hebt. Staat er data op die gevoelig is of persoonlijke informatie bevat, dan wil je die wel goed beschermd hebben. Dan komt deze enclosure van Ewent van pas.

De behuizing is voorzien van een keylock waarmee je de data met 256-bits AES encryptie versleutelt. De data op de schijf ver- en ontsleutel je met een code die je invoert met de keypad. De sleutel bevindt zich op de drive, dus de behuizing verwijderen heeft geen zin. 

De behuizing is bijzonder gebruiksvriendelijk, waarbij je deze slechts openschuift en de 2.5 inch HDD of SSD plaatst. Vervolgens kies je een pincode die je invoert en je data is veilig versleutelt.

Dankzij USB 3.1 heb je de beschikking over een snelle datadoorvoer. Het apparaat is gelukkig ook backwards compatible met USB 2,0, dus je kunt de behuizing ook met oudere hardware gebruiken. Niet onbelangrijk: je wilt wel op pad kunnen met je data. Gelukkig weegt de behuizing niets en is deze ook niet bulky waardoor je de schijf gemakkelijk op kunt bergen.

Ewent Encrypted Hard Disk Enclosure

• Makkelijk in gebruik
• Jouw data veilig middels 256 bits AES-encryptie
• Backwards compatible met USB 2.0

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie