WINMAG #100: Moshi Symbus

Redactie WINMAG Pro
MacBook’s zijn mooie apparaten, maar het slanke design komt met de nodige nadelen: een tekort aan poorten. Met de Symbus van Moshi zou dat opgelost moeten zijn en transformeer je je device in een desktopsysteem.

De Symbus is een mooi uitziend dock waarmee je je MacBook de nodige poorten geeft om er een desktopsysteem van te maken. De Symbus voorziet je van een HDMI-poort, een ethernetpoort en twee USB-poorten.

Doordat het hier een USB-C-poort betreft kun je hier externe 4K-displays op aansluiten (30Hz), hoewel Full HD uiteraard ook gewoon mogelijk is op 1080 (60Hz). De dock is Thunderbolt-3-compatible en is tevens voorzien van een fast charging USB-poort, waardoor je snel devices als smartphones en tablets kunt opladen. De ethernetpoort ondersteunt datattransfers tot aan 1000 Mbps.

Klein minpunt is wel het korte aansluitsnoer waardoor de dock in sommige situaties wat lastig weg te werken is. Daar staat tegenover de Symbus, hoewel zo geadverteerd, niet een Apple-exclusieve dock is. Heb je een notebook met USBC-aansluiting, dan kun je per definitie de dock gebruiken.

Moshi Symbus

• Breidt je notebook uit met extra poorten
• Heeft een USB- C-aansluiting, dus geschikt voor 4K-displays
• Voorzien van fast charging USB-poort​

 

afbeelding van Redactie WINMAG Pro

Redactie WINMAG Pro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie