2017: het jaar van de opvouwbare smartphone?

Redactie WINMAG Pro
Smartphonefabrikanten zoals Samsung experimenteren er al een tijd mee, maar van een smartphone met flexibel display die daadwerkelijk te koop is, is het nog niet gekomen. Dat zou in 2017 wel eens kunnen veranderen.

Zowel Samsung als LG zouden bezig zijn met de ontwikkeling van een smartphone voorzien van flexibel display. Dit meldt The Korean Herald op basis van uitspraken van Kim Dong-won, analist bij Hyundai Securities.

Samsung en LG ontwikkelen opvouwbare smartphone

Beide bedrijven steken al tijden veel tijd in de ontwikkeling om flexibele OLED-displays te ontwikkelen om te gebruiken voor een volgende generatie smartphones. ‘2017 wordt het eerste jaar dat de opvouwbare smartphone op de markt komt’, meldt Kim Dong-won. ‘Na de lancering van de Koreaanse bedrijven is het te verwachten dat rivalen als Apple en Google zullen volgen met hun eigen modellen in 2018.’

Dat Samsung serieus is met het uitbrengen van een opvouwbare smartphone blijkt uit een patentaanvraag ontdekt door Galaxyclub.nl. Of deze patentaanvraag te maken heeft met het in 2015 ontdekte Project Valley is niet bekend.

Redactie WINMAG Pro
Door: Redactie WINMAG Pro
Redactie

Redactie WINMAG Pro

Redactie